Afbeelding
.

De voordelen van kiezen voor Refurbished

11 juni 2021 om 10:07 Partnercontent

Refurbished producten zijn in corona tijd heel populair geworden. Best logisch ook, de aantrekkelijke prijzen, ruime voorraad en het positieve effect voor het milieu geeft niets anders dan voordelen. Het hebben van een refurbished iPhone is dan ook de normaalste zaak in de wereld tegenwoordig. Bij de Apple-producten heeft u niet alleen maar iPhones, maar je kunt tegenwoordig ook iPads, MacBooks en ook Apple Watches refurbished aanschaffen. Echter heeft het assortiment zich flink uitgebreid en kun je tegenwoordig ook Samsungtelefoons en verschillende laptops zoals Dell, Lenovo en HP. Het assortiment blijft zich uitbreiden en daarom vertellen wij u graag nog een keer over de verschillende voordelen!

U bespaart tot wel 60%

Het belangrijkste voordeel van het kopen van een refurbished product is de korting die u kunt krijgen in vergelijking met nieuwe producten. Neem bijvoorbeeld een MacBook Pro. De MacBook Pro 16 inch uit 2020 kost nieuw al gauw € 2000, maar je hebt al een refurbished MacBook Pro uit 2020 vanaf € 1259. Hierdoor bespaar je enkele honderden euro’s zonder dat je inlevert op de kwaliteit van het product. Naast een MacBook Pro uit 2020 kun je ook je voordeel behalen door te gaan voor een MacBook Pro uit 207. Deze heb je al refurbished voor € 939.

Gecontroleerd door experts op meer dan 50 punten

Wij zeiden net al dat je niet inlevert op de kwaliteit van het product. Dit komt omdat een refurbished product eerst uitvoerig gecontroleerd wordt door experts. Alle producten worden gecontroleerd op externe factoren, maar ook op interne factoren zoals de batterij, microfoon en de camera. Als één van deze onderdelen niet naar behoren werkt dan word er gekeken of dit onderdeel gerepareerd kan worden, zo niet dan wordt deze compleet vervangen. Als de controle compleet is afgerond wordt ook het toestel compleet van buiten schoongemaakt en worden ook de nieuwste software-updates op het toestel geïnstalleerd. Zo zorgen leveranciers van refurbished producten ervoor dat hun producten ‘als nieuw’ verkocht kunnen worden en er ook echt als nieuw uitzien.

Maar liefst 3 jaar garantie

Het is eigenlijk raar dat Apple maar een standaard garantietermijn van 1 jaar aanbiedt. Dat zijn veel refurbished leveranciers het met je eens, daarom wordt er vaak gekozen om 2 jaar garantie te bieden als je een refurbished toestel koopt. Een webshop zoals refurbished.nl doet daar nog eens een schepje bovenop door 3 jaar garantie aan te bieden op alle aankopen die gedaan worden via hun website. Via hun webshop heb je de mogelijkheid om meerdere refurbished leveranciers te vergelijken. Zo kun je gaan voor de beste prijs en dankzij het ruime assortiment en 3 jaar garantie ben je verzekerd van een goede deal en optimale kwaliteit.

U werkt mee aan een duurzame samenleving

Wist u dat er veel materialen en zeldzame grondstoffen gebruikt worden tijdens de productie van nieuwe elektronica zoals telefoons, laptops en tablets? Zowel het verkrijgen van deze grondstoffen als het bewerken van de materialen kost veel energie, wat ook weer veel CO2-uitstoot met zich mee brengt. Wanneer u kiest voor een refurbished product dan wordt dit proces niet nogmaals uitgevoerd, omdat het toestel al gemaakt is. Zo een bestaand product op deze manier een tweede leven te geven zorgt u er indirect voor dat er minder grondstoffen nodig zijn en er ook minder CO2 uitgestoten wordt. Naast het geld dat u bespaart draag u ook een steentje bij aan een duurzamere samenleving!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie