De omstreden 'pipowagen' in de voortuin van een woning aan de Zwarteweg,
De omstreden 'pipowagen' in de voortuin van een woning aan de Zwarteweg, Daan Bleuel

Rechtbank: ‘Pipowagen moet weg’

14 juni 2021 om 17:18 Mensen

LEUSDEN De eigenaar van een zogenoemde ‘Pipowagen’ moet het bouwwerk uit zijn tuin verwijderen. Dat is het gevolg van de uitspraak die de afdeling Bestuursrechtspraak van de Rechtbank Midden-Nederland onlangs deed. 

door Daan Bleuel

De verbouwde schaftkeet die in een voortuin van een woning aan de Zwarteweg was geplaatst, deed dienst als atelier voor de vrouw des huizes. De gemeente maakte echter bezwaar tegen de plek waar het ding werd neergezet. Volgens de gemeente was die strijdig met het bestemmingsplan. 

BAKZEIL Nadat de bewoners ook in beroep tegen het gemeentelijk besluit bakzeil haalden, legde de familie Noordhof de zaak voor aan de rechter. Die oordeelde in een beschikking van eind mei echter dat de gemeente juist handelde. 

Gemeente en eigenaren hebben nu overeenstemming bereikt over het moment dat de Pipowagen uiterlijk moet zijn weggehaald. Dat moet nu voor 1 augustus gaan gebeuren. In theorie kunnen de bewoners hun bezwaar nog voorleggen aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie