Afbeelding
Reizen naar het buitenland

Tijd om weer op reis te gaan? Dit is nodig om te weten

15 juni 2021 om 10:27 Partnercontent

Onlangs schreven wij dat dierentuinen en pretparken open gaan en dat sporten én reizen weer toegestaan zijn. Met de zomer voor de deur betekent dit uitermate goed nieuws voor de mensen die staan te trappelen om weer op vakantie te gaan. Lees hieronder alles wat men moet weten voordat een reis wordt geboekt.

Reisadvies per land

Lange tijd werd reizen naar het buitenland afgeraden. Alleen noodzakelijke reizen waren toegestaan. Inmiddels werkt de overheid met reisadviezen per land. De overheid raadt aan om enkel landen met een groene of gele kleurcode te bezoeken. Landen met een oranje of rode kleurcode zijn momenteel niet geschikt als vakantieland. Houd er rekening mee dat de situatie per moment kan veranderen en dat er op de vakantiebestemming bepaalde maatregelen kunnen gelden. Het is verstandig om hier van te voren informatie over in te winnen.

Negatieve testen

In sommige landen is het verplicht om een negatieve test te kunnen overhandigen zodra men het land in reist. Ook als men terugvliegt naar Nederland is deze test verplicht. De test moet vaak kort voordat men vertrekt worden uitgevoerd zodat de testuitslag betrouwbaar is. Mensen die op safe willen spelen, kunnen natuurlijk altijd een autovakantie of vakantiebestemming in eigen land te boeken. Hierdoor loopt men niet het risico om vast te komen zitten in een land bij een negatieve test of als een land (vanwege een snel verslechterende situatie) op slot gaat.

Afwijkende regels reis- en annuleringsverzekering

Er kunnen andere regels omtrent de reis- en annuleringsverzekering gelden. Als een land een groene of gele kleurcode heeft, gelden de vaste voorwaarden. Mocht tijdens de vakantie de situatie verslechteren, dan kunnen mogelijke extra kosten vergoed worden vanuit de reisverzekering. Ook is het vaak mogelijk om eerder naar huis terug te keren. Als een land voor vertrek een oranje of rode kleurcode heeft, is men niet verzekerd voor bijvoorbeeld extra verblijfkosten. Tot slot wordt eerder naar huis gaan niet vergoed vanuit de annuleringsverzekering.

Bij thuiskomst

Na een bezoek aan bepaalde landen kan het verplicht zijn om thuis tien dagen in quarantaine te gaan. De quarantaineplicht geldt voor alle landen met een oranje kleurcode. In sommige gevallen is het mogelijk om de periode te verkorten door op dag vijf van de thuisquarantaine een coronatest te doen. Via deze link van de Rijksoverheid kan men alle updates over het reizen tijdens de coronacrisis teruglezen. Ga goed voorbereid op pad door alle informatie hier rustig te bekijken. Ook vindt men hier een telefoonnummer die men kan contacteren bij vragen of onduidelijkheden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie