Alles wat je bij Ellen koopt heeft een mooi verhaal.
Alles wat je bij Ellen koopt heeft een mooi verhaal. Arnoud J Spaaij
Ondernemer in beeld

Een eigen identiteit met ‘livestyle’ op De Biezenkamp

18 juni 2021 om 06:53 Zakelijk

LEUSDEN Wie wel eens in de oude binnenstad van Barcelona is wezen winkelen, krijgt wellicht een déjà vu. Daar vind je ook de knusse boetiekjes met een hippe stijlvolle sfeer. En daar wordt je ook hartelijk begroet door de eigenaresse.

Arnoud J Spaaij

Op de Biezenkamp is het niet anders. Je Lieveling by Ellen, de lifestyle-winkel van Ellen Convent ademt aan alle kanten een heel eigen identiteit uit. Dat begint al met de lach van Ellen zelf: „Niks moet,” zegt ze vol energie, „alles is hier informeel en gezellig. Daar ben ik druk mee geweest de afgelopen maanden.”

Ellen werkte eerder in de kledingbranche en deed er in- en verkoop en de laatste jaren was ze met een shop aanwezig op festivals en evenementen. „Ja, dat kwam helemaal tot stilstand, ook in het buitenland. Deze winkelruimte kwam voor de tweede keer op m’n pad en toen heb ik de knoop toch maar doorgehakt.” Het verklaart de andere sfeer van de winkel. Je waant je er wel op de gezellige Biezenkamp maar het zou ook zomaar een leuke pagode op een festivalterrein kunnen zijn. „Ik heb wel wat oosterse spulletjes staan. En zeker ik heb de leukere jurkjes. Maar evengoed ook de passende accessoires en leuke lifestyle cadeautjes. Van die dingen waarvan je denkt ‘Wat zal ik eens meenemen’ zodat je ook met iets leuks binnenvalt op een feestje.” 

Op vrijdagavond kun je straks met vriendinnen private shoppen. Dan maak ik er een passende avond van

Ellen toont een stoere kaasplank. Beers and Babbels staat erop. „Die kan je ook nog laten personaliseren.” Terwijl ook een kast gevuld met producten van Molton Brown, een rack met ultra hippe honden- en kattenbandjes en een set strakke geluidsboxen, met ruimte om een biertje in te zetten, worden getoond, wordt duidelijk dat je bij Ellen kan snuffelen om voor-elk-wat-wils te vinden. „Soms blijven mannen wel eens staan voor de winkel. Dan nodig ik ze uit want ik heb echt super leuke dingen voor iedereen.”

Midden in de boetiek staat een enorme imponerende antieke kassa onder een prachtige Tiffany lamp. Een tweede lamp hangt boven de tafel waarop plek is voor koffie, tijdschriften en geurkaarsen. Er omheen staan comfortabele stoelen. „Sfeer vind ik belangrijk. Maar ook op je gemak kunnen rondkijken, advies krijgen en ondertussen de service ervaren die daar bijhoort. Ik wil ook zelf sieraden gaan maken. Dat kan perfect aan deze tafel.”

LIVESTYLE In de toekomst kan je bij Je lieveling ook met een vriendinnengroep komen winkelen. „Op vrijdagavond kun je straks private shoppen. Dan maak ik er een passende avond van. Met een groepje meiden, van maximaal tien, heb je dan een gezellige avond. Alsof je een uitje hebt.” Livestyle dus, in plaats van lifestyle. 

„Met een webwinkel heb ik niet zoveel. Je wil toch gewoon echt zien en voelen wat je leuk vindt? Ik laat wel de laatste trends zien via Insta. En de sfeerdingetjes zet ik er ook op. Maar gewoon hier aankomen dat is toch het leukste.”

Je Lieveling by Ellen
Biezenkamp 19
3831JA Leusden
Tel. 06-14860714
Facebook en Instagram: @jelievelingbyellen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie