Fractievoorzitter Carlos Gender namens de VVD: 'Ons valt op, dat in Leusden niemand bij de pakken neerzit.'
Fractievoorzitter Carlos Gender namens de VVD: 'Ons valt op, dat in Leusden niemand bij de pakken neerzit.' Carlos Genders
Raadgever

‘De VVD luistert… naar iedereen!’

26 juni 2021 om 08:30 Politiek

LEUSDEN In de rubriek Raadgever komt elke week een ander raadslid aan het woord over een zelfgekozen item. Deze week fractievoorzitter van de VVD, Carlos Genders over versoepelingen en meer mogelijkheden om te horen wat overal speelt.

,,Het gaat beter met de strijd tegen corona in Nederland. Komend weekeinde worden de maatregelen flink versoepeld. De VVD-fractie is blij dat we binnenkort weer ‘live’ bij elkaar mogen komen. En dat we het voorjaarsdebat oog in oog met elkaar kunnen houden.”

,,Grootste handicap voor de politiek de afgelopen tijd is dat je elkaar veel minder spontaan tegenkomt en kunt vragen hoe het eigenlijk met je gaat. Want het is belangrijk om voeling met elkaar te houden. Onze aandacht moet natuurlijk ook uitgaan naar dingen die niet direct op de agenda staan van besluiten die genomen moeten worden.”

,,De VVD-fractie heeft daarom de afgelopen tijd open gesprekken gevoerd met een aantal vertegenwoordigers van de Leusdense samenleving. Niet over zaken die direct op de agenda van de raad staan, want mensen die daarbij betrokken zijn, spreken we al.”

Onze aandacht moet natuurlijk ook uitgaan naar dingen die niet direct op de agenda staan

,,Maar we willen wél weten wat er speelt, in de breedte. Gelukkig kan er online veel en misschien is het ook daarom wel gemakkelijker om een gesprekje te plannen in de drukke agenda’s van velen. We spreken een heel breed spectrum aan mensen: voorzitters en leden van organisaties vanuit cultuur, een wijkvereniging, een sportieve ondernemer, een voorzitter van een serviceclub, een journalist en politiek analist, de bedrijvenkring, een sportvereniging, de groene belevenis, de bibliotheek, een ouderenorganisatie, vrijwilligers, de voedselbank en natuurlijk met ondernemers.”

,,Dit zijn stuk voor stuk boeiende, soms indringende gesprekken over wat je als organisatie meemaakt, hoe corona voor problemen en beperkingen zorgt, maar ook voor kansen. En of en hoe de gemeente helpt en bijdraagt of kwijtscheldt. En ook hoe je er privé in staat, of je familie en vrienden gezond en veilig zijn.”

ONDER DE RADAR ,,Ons valt op, dat in Leusden niemand bij de pakken neerzit. Iedere vereniging, club, vrijwilliger of ondernemer maakt het beste van deze moeilijke tijd. We zien heel veel veerkracht in Leusden. En de gemeente komt met een pakket hulp voor diegenen die door corona wel wat extra’s kunnen gebruiken om een nieuwe start te maken. Toch zijn er ook zorgen, want er blijft ook veel onder de radar. Als je door corona geen werk meer hebt of heel ziek wordt, komt dat niet in de krant.”

,,Ook voor de raad is het moeilijk. Er komen belangrijke zaken voorbij die je raken, zoals wonen en energie, waar de inwoners van Leusden een duidelijke mening over hebben. Ik snap dat online enquêtes en inspraaksessies zonder discussie dan de indruk wekken dat de raadsleden niet echt geïnteresseerd zijn. Maar niets is minder waar! Zoek de raadsleden en de fracties op. We nodigen u graag uit voor onze vergadering of we komen bij u langs.”

,,Wij willen blijven zien en horen wat er speelt. Wilt u ook in gesprek met de fractie van de VVD? Mail ons op genders.vvd@gmail.com.”

Carlos Genders, fractievoorzitter VVD Leusden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie