Afbeelding
Trouwen in de zomer

Trouwen in de zomer: dit zijn de voor- en nadelen

22 juni 2021 om 07:07 Partnercontent

Ben jij verloofd en druk bezig met het plannen van je bruiloft? Dat is uiteraard enorm leuk, want je wilt vast een zo mooi mogelijke bruiloft realiseren. Als je gaat trouwen, dien je echter wel enorm veel te regelen van tevoren. Een bruiloft plannen is tenslotte niet zomaar iets, hier zal veel tijd en moeite voor nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan het bepalen van het trouwbudget, het opstellen van de gastenlijst en het regelen van een trouwlocatie. Ook dien je de officiële trouwdatum te kiezen. Veel koppels kiezen ervoor om te gaan trouwen in de zomer. Zit jij hier ook over na te denken, maar twijfel je nog? Wij zetten de voor- en nadelen van trouwen in de zomer op een rij, zodat jij wellicht makkelijker een keuze kunt maken!

De voordelen van trouwen in de zomer

Een voordeel van trouwen in de zomer is dat je een grotere kans hebt op mooi weer. In de zomermaanden kun je warme en zonnige dagen verwachten en dit kan fijn zijn bij de bruiloft. Nog een voordeel van trouwen in de zomer is dan ook dat hier de dagen het langst zijn. Dat betekent dat het langer licht is, waardoor je buiten langer tijd kunt spenderen. Ook is het natuurlijk een voordeel dat je in de zomermaanden een grotere kans hebt om buiten te trouwen. Als dit jouw wens is, kan dit dus enorm fijn zijn. Denk bijvoorbeeld aan trouwen aan het strand, in het bos en ga zo maar door. Waarom je ook voor trouwen in de zomer kunt kiezen, is omdat de trouwfoto’s op deze manier vast prachtig worden. Dit kan uiteraard ook in andere seizoenen, maar met een heerlijk zonnetje wordt jouw trouwfoto vaak nóg specialer.

De nadelen van trouwen in de zomer

Trouwen in de zomer heeft echter ook wat nadelen. Zo is het in Nederland absoluut geen zekerheid dat het mooi weer is in de zomer. Hoewel je het misschien wel verwacht, kan het zomaar zo zijn dat het op jouw trouwdag helemaal niet zo mooi weer is. Houd hier vooral rekening mee als je van plan bent om buiten te gaan trouwen. Als je buiten trouwt en het is slecht weer, heeft dit natuurlijk wel invloed op de sfeer van de bruiloft.

Een ander nadeel van trouwen in de zomer is dat populaire trouwlocaties snel zijn volgeboekt. Aangezien heel veel mensen willen trouwen in de zomer, kan het daarom zomaar zo zijn dat veel locaties al weg zijn. Houd hier rekening mee en probeer zo snel mogelijk op zoek te gaan naar jouw trouwlocatie om dit te voorkomen. Wat ook niet altijd even fijn is als je in de zomer gaat trouwen, is dat als het heel warm is je het weer té warm krijgt. Enorm zweten tijdens de bruiloft is namelijk ook niet altijd even ideaal. Het kan daarom een goed idee zijn om bij het zoeken van de trouwlocatie ook te kijken naar of er genoeg schaduwmogelijkheden zijn. Zeker als je een trouwlocatie aan het zoeken bent waar je ook buiten tijd spendeert, is het handig om dit te doen.  

Kortom, trouwen in de zomer heeft zowel voor- als nadelen. Het is dus zeker goed om hierover na te denken bij het plannen van jouw bruiloft. Ben jij nog op zoek naar een toffe trouwlocatie in de omgeving? Trouwen in Utrecht kan dan zeker een goede optie zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie