Ook vrijwilligers, zoals 'matchmaker' Eric van den Bunt  werden in het zonnetje gezet.
Ook vrijwilligers, zoals 'matchmaker' Eric van den Bunt werden in het zonnetje gezet. Gemeente Leusden

Mijlpaal AutoMaatje; 1.000 ritten door vrijwlligers

1 juli 2021 om 17:14 Maatschappelijk

LEUSDEN Vandaag, donderdag 1 juli werd de 1.000e AutoMaatje rit gereden. Die mijlpaal werd in minder dan anderhalf jaar bereikt. Burgemeester Bouwmeester gaf eind januari 2020 het startsein voor het vervoersproject door vrijwilligers. 

Van de redactie

Zo’n mijlpaal vraagt natuurlijk om een speciaal moment. Burgemeester Bouwmeester die 17 maanden geleden de eerste rit reed, was erbij om de chauffeur en passagier van de 1.000e rit van Automaatje  (een vervoersdienst door vrijwilligers)  te verwelkomen bij de feestelijke tussenstop bij Huis van Leusden. Ook Ton Voortman, consul van de ANWB was erbij evenals de AutoMaatje chauffeurs en matchmakers.

VOORZIET IN EEN BEHOEFTE ANWB AutoMaatje is een vrijwilligers-vervoersproject, bedoeld voor mensen die door leeftijd of handicap niet in staat zijn met eigen auto of openbaar vervoer te reizen. Het feit dat er - ondanks de gedwongen pauze als gevolg van de coronamaatregelen - al 1.000 ritten zijn gereden, bewijst volgens betrokkenen dat AutoMaatje voorziet in een behoefte. Vervoer kan een belangrijke voorwaarde zijn om mee te kunnen doen, om familie of vrienden te bezoeken, naar de markt te gaan of om te gaan sporten. Zo reed chauffeur José Heemskerk tijdens de 1.000e rit deelnemer Tineke Beens naar Theo Meijer Sport. 

Burgemeester Bouwmeester en Ton Voortman van de ANWB maakten van de gelegenheid gebruik om de vrijwilligers hartelijk te danken voor hun inzet en betrokkenheid. Onder het genot van een kopje koffie met een gebakje werd buiten, voor Huis van Leusden –nog steeds op gepaste afstand– lang nagepraat.

EIGEN AUTO ANWB AutoMaatje is een vervoersservice door vrijwilligers. Zij gebruiken daarvoor hun eigen auto. Via AutoMaatje regelt de deelnemer vervoer naar ziekenhuis, huisarts, fysiotherapeut, maar bijvoorbeeld ook naar de kapper, de markt, de sportschool of een van de vele activiteiten in en rond Leusden. Aanmelden voor ANWB AutoMaatje is gratis. Deelnemers betalaen alleen een onkostenvergoeding van € 0,30 per kilometer per rit aan de vrijwilliger. AutoMaatje is te reserveren via Lariks: (033) 303 44 44 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.30 uur). De telefoniste van Lariks boekt alle aanvragen in het computersysteem van AutoMaatje. De vrijwillige ‘matchmakers’ voeren de laatste handelingen uit en koppelen de deelnemer en de chauffeur en informeren hen over de rit. 

Chauffeur José Heemskerk krijgt een bloemetje van de burgemeester.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie