De gemeenteraad stemde unaniem in met de regionale RES-plannen om op termijn 0,5 terawattuur energie duurzaam op te wekken.
De gemeenteraad stemde unaniem in met de regionale RES-plannen om op termijn 0,5 terawattuur energie duurzaam op te wekken. Cees v.d. Wal

Gemeenteraad steunt plannen voor opwekken duurzame energie

2 juli 2021 om 14:34 Politiek

LEUSDEN In grote eensgezindheid heeft de gemeenteraad donderdag ingestemd met het regionale RES-plan om voor 2030 een flinke hoeveelheid energie (voor technici: 0,5 terawattuur) duurzaam op te wekken. Daar zullen in eerste instantie vooral zonne- en windenergie voor worden gebruikt. 

De raad was niet alleen unaniem over het collegevoorstel, ook alle amendementen (wijzigingsvoorstellen) en moties kregen de volledige steun van alle fracties in de raad. Dat is een belangrijk signaal naar de eigen bevolking. Immers, de politiek laat ermee zien -van links tot rechts- doordrongen te zijn van de urgentie van de problematiek en de noodzaak om snel te handelen. 

Morgen publiceert deze krant een uitgebreid verslag van het raadsdebat over het onderwerp dat donderdag in het gemeentehuis werd gehouden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie