De hartenwens van Dylan en zijn familie uit Leusden gaat in vervulling dankzij een aanvraag van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij.
De hartenwens van Dylan en zijn familie uit Leusden gaat in vervulling dankzij een aanvraag van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. VriendenLoterij

VriendenLoterij zet gezin uit Leusden in het zonnetje

2 juli 2021 om 17:00 Maatschappelijk

LEUSDEN Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de gehandicapte Dylan (11) en zijn broertje Tymen uit Leusden. Om de broertjes in het zonnetje te zetten, deed Stichting Zeldzame Ziekten Fonds voor hen een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat hun hartenwens in vervulling: ze gaan samen met hun ouders genieten van een vakantie week met privé  zwembad. 

Iselle van Ruijven van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds: ,,Dylan heeft het zeldzame Allan Hendron Dudley syndroom. Dit betekent dat zijn spieren slap zijn waardoor hij niet kan lopen en praten. Door de coronacrisis kon Dylan vanaf maart 2020 niet meer naar het kinderdagcentrum. Dylan en zijn broertje Tymen houden erg veel van zwemmen. Helaas konden zij door de sluiting van het kinderdagcentrum geen gebruik meer maken van het zwembad. Om Dylan in het zonnetje te zetten deden wij een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. We zijn blij dat we het gezin een aangepaste vakantieweek mét privé zwembad kunnen aanbieden, zodat Dylan en zijn broertje Tymen in alle rust kunnen zwemmen en genieten!”

REACTIES Madeleen Driessen, ambassadrice van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds verraste het gezin onlangs met de cheque. Moeder Gabriëlle reageert blij verrast: ,,Tymen genoot er juist altijd zo van dat hij zijn grote broer in het water kon vasthouden. Het is super dat dit nu weer mogelijk gemaakt wordt.” Broertje Tymen is enthousiast: ,,Heel superduperleuk! Het allerleukste vind ik dat ik weer mag zwemmen met Dylan.”

VRIENDENLOTERIJ Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie