De gemeenteraad steunde unaniem het plan voor een Ondernemersloket.
De gemeenteraad steunde unaniem het plan voor een Ondernemersloket. Foto: gemeente Amstelveen
algemene beschouwingen

Gemeenteraad pleit voor ondernemersloket

19 juli 2021 om 11:00 Politiek

LEUSDEN De gemeenteraad heeft tijdens de algemene beschouwingen, vorige week donderdag, het college de opdracht gegeven te komen met een plan voor een Ondernemersloket.

door Daan Bleuel

De VVD, daarin gesteund door SP, D66 en ChristenUnie-SGP, diende daarvoor een motie in die later ook de steun kreeg van GroenLinks-PvdA en CDA en daarmee van de hele gemeenteraad. Het Ondernemersloket moet ervoor zorgen dat de gemeentelijke dienstverlening aan lokale ondernemers ‘sneller, adequater en integraler’ wordt opgepakt.

MOTOR De indieners van de motie wijzen bijvoorbeeld op het belang van het bedrijfsleven als motor van de lokale economie. ,,En het bedrijfsleven draagt bij aan de samenleving door het verschaffen van werk, inkomen en steun aan het verenigingsleven’’, vinden de indieners van de motie. 

Ook onderstrepen de indieners van de motie dat veel ondernemers het door de corona-crisis zwaar hebben gehad. ,,Maar nu gloort er hoop aan de horizon op sterk herstel’’, aldus de motie. ,,Dat herstel is gebaat bij een snelle en wendbare gemeente die actief meewerkt aan nieuwe plannen van ondernemers, waardoor aanvragen van ondernemers niet automatisch onderop de stapel belanden’’, vinden de initiatiefnemers.

DUURZAAMHEID Het aspect van de energietransitie weegt eveneens mee bij de indieners van de motie: ,,Ontwikkelingen als de bouw van duurzame bedrijfsruimte of woningen in brede zin zijn in het belang van de gemeente Leusden. Het is daarom van belang dat ondernemers maximaal gefaciliteerd worden bij het aanvragen van vergunningen of ontheffingen en het doel van meldingen.’’

De indieners benadrukken dat hun motie niet betekent dat er grote onvrede is over de huidige gang van zaken: ,,Het accountmanagement van economische zaken en de vergunningverlening functioneren op zich prima, maar op dit moment nog te vaak los van elkaar’’, aldus de partijen die de motie samen indienden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie