Afbeelding
by_r@mann

MDF en underlayment: basisplaten voor tal van toepassingen binnenshuis

26 juli 2021 om 15:00 Partnercontent

Medium Density Fibreboard (MDF) en underlayment zijn veelgebruikte platen als het gaat om interieurtoepassingen. Deze twee typen platen zijn beide leverbaar in tal van varianten en maten. Hierdoor is voor elke denkbare klus in huis wel een geschikt type plaat. Ben jij benieuwd naar de toepassingsmogelijkheden van MDF of underlayment? Of wil je meer weten over deze plaatmaterialen? In dit artikel kom je meer te weten over de veelzijdigheid van MDF en underlayment. 

Welke MDF-platen zijn er? 

MDF is geperst plaatmateriaal met een middelharde dichtheid. Het bestaat uit zeer kleine houtvezels die door middel van kunsthars tot een stevige plaat worden verlijmd. Een MDF-plaat is erg makkelijk te bewerken en bovendien ook ideaal om mooi af te werken. Zagen, boren, frezen, schuren of schaven: het gaat allemaal feilloos. Het aanbod MDF is erg breed. Wist je dat er bijvoorbeeld ook extra grote MDF-platen zijn? En dat deze ook in allerlei diktematen te koop zijn? Voor toepassing in vochtige ruimtes zijn er hoogwaardige vochtwerende MDF-platen. En een brandvertragende MDF-plaat zorgt ervoor dat het langer duurt voordat de vlammen door de muren heen slaan. Wit gegrond MDF geeft het interieur direct een strak uiterlijk en vochtwerend MDF Colour gebruik je bijvoorbeeld in standbouw, voor meubels, als wandbekleding, als lijstwerk en voor andere decoratieve toepassingen. 

Daarnaast kun je ook nog kiezen voor exterieur-MDF. Dit type plaat is geschikt voor beschutte buitentoepassingen zoals in de constructie van je veranda of overkapping. Als laatste willen we Buig-MDF nog even noemen. Dankzij de diepe groeven is het mogelijk om tot een diameter van 300 mm gemakkelijk een cilindervorm te buigen van dit type MDF. 

Underlayment in je interieur of voor een stevige constructie

Het plaatmateriaal underlayment is al net zo veelzijdig als MDF. Steeds vaker worden ruimtes met deze populaire gevlamde platen bekleed. Je ziet dat de platen als vloerdelen worden gelegd of ze worden gebruikt  als decoratieve wandbekleding in bijvoorbeeld vintage interieurs, winkels en strandtenten. Met underlayment maak je ook een stoere kast, wandrek, tv-meubel of bureau. Naast decoratieve toepassingen worden ze ook altijd nog veel gebruikt voor constructief timmerwerk. 

Advies van een specialist

Heb jij een goed idee voor een klus waarvoor je MDF of underlayment wilt inzetten? Maar kun je toch nog wel het nodige advies gebruiken? Een gespecialiseerde hout groothandel helpt je graag verder. Houthandelonline bijvoorbeeld is zo’n groothandel, waar je hout- en bouwmaterialen koopt voor alle denkbare projecten. Je bestelt het hout heel eenvoudig online. Ondertussen kun jij mooi de nodige voorbereidingen doen. Zodra je bestelling geleverd wordt, kun je na controle direct beginnen met je project. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie