Venus Tunes Live Feat. Susanne Alt, Mavis Acquah & Femke Krone.
Venus Tunes Live Feat. Susanne Alt, Mavis Acquah & Femke Krone. Michel Zoeter

Vier dagen topmusici in Leusden tijdens Leusden Jazz

12 augustus 2021 om 11:23 Activiteiten

LEUSDEN Van 2 tot en met 5 september 2021 vindt in Leusden de achtste editie plaats van Leusden Jazz. Leusden staat van 2 tot en met 5 september bol van de jazzmuziek. Dit jaar is er een breed muzikaal programma voor iedereen. 

Door corona hebben jazzmusici lang niet kunnen spelen. Leusden Jazz biedt deze musici een podium. Ook is Leusden Jazz een plek voor de Leusdenaar, jazz-en-muziekliefhebber om elkaar te ontmoeten en van goede muziek te genieten. Leusden Jazz vindt plaats in de Four Seasons waar men met inachtneming van de coronamaatregelen veilig van mooie muziek kan genieten. Er zijn meerdere podia speciaal voor Leusden Jazz ingericht in evenementlocatie de Four Seasons. 

PROGRAMMA Op speciaal verzoek van wethouder Eric van Beurden brengt Leusden Jazz een breed muziekprogramma voor iedereen. Zo wordt er op donderdag 2 september een concert voor de vrijwilligers van Dava en het Gastenhuis georganiseerd. De organisatie Buurkracht Landsbeek krijgt die avond een concert aangeboden voor de deur van hun buurthuis. Op vrijdag en zaterdag is vrolijke swingende muziek te horen op de Hamershof, de Biezenkamp en het Maximaplein. Op vrijdag wordt nog een mini concert gegeven bij De Bron en op zaterdag krijgen de ouderen in Welzin verzorgingstehuis Hamersveld nog een concert.

Op zondag is het tijd voor de kinderen met KIDS Jazz in de Four Seasons. Met een instrumentenmarkt en een gratis kinderconcert start de zondag waarna de lokale big band Later Als Je Big Band en Lisiduna muziek zullen verzorgen. 

Op vrijdag en zaterdag is de Four Seasons het decor van een festivalterrein waar op meerdere podia muziek gemaakt wordt. Op vrijdag staan vrouwen in de jazz centraal met artiesten van internationale allure met Saskia Laroo, Ntjam Rosie. En komt meesterpianist Peter Beets optreden. Op zaterdag overdag tijdens de Sunny Saturday zijn er mooie luisterconcerten van o.a. Mike Boddé & Hermine Deurlo i.s.m. Theater de Tuin. In de avond kunt u genieten van Venus Tunes Live en Shirma Rouse. Tevens presenteert Alexander Beets (Leusdenaar en internationaal gelauwerd saxofonist) zijn nieuwe album Big Sounds.

KAARTEN Kaarten zijn verkrijgbaar via www.leusdenjazz.nl. Het zondagprogramma en Leusden Round Town zijn gratis toegankelijk. Leusden Jazz wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers, Gemeente Leusden, Stichting de Boom, Fonds Samenlevingsinitiatieven, Theater de Tuin en Sociaal Cultureel Fonds van de Amersfoortse Verzekeringen. 

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie