Afbeelding
Damon Teerink

Dubbel podium Achtervelder Van den Hoven

31 augustus 2021 om 11:12 Overig

ACHTERVELD Motorcoureur Senna van den Hoven is met twee derde plaatsen teruggekeerd uit Oostenrijk. De Achtervelder kwam in de Yamaha R3 bLU cRU Cup races op de Red Bull Ring sterk voor de dag. 

Bryan Cohen en Nick Roelfsema wonnen de races in Oostenrijk, maar de 18-jarige Van den Hoven kon de winnaars uitstekend volgen.

Voor de Yamaha R3 bLU cRU Cup was het raceweekend op de Red Bull Ring de vierde ronde van het kampioenschap met rijders vanuit Yamaha BeNeLux en Yamaha Duitsland. Voor de Nederlandse rijders was het een kennismaking met een nieuw circuit. In de trainingen deed Bryan Cohen dit het beste door de pole position te pakken. Sven Wind klokte een tweede tijd. Senna van den Hoven mocht als vierde aan de twee races beginnen.

Senna van den Hoven blijkt sterk op Red Bull Ring in Oostenrijk

In de eerste race ontstond er een kopgroep van vier rijders met daarin Cohen, Wind en Senna van den Hoven. Wind kwam ten val, waardoor er drie rijders gingen strijden voor de winst. Cohen was het sterkste voor de Duitser Michel-Caspar Wieth en Van den Hoven werd derde. In de tweede race bleef er een grote kopgroep van zeven rijders bij elkaar waaronder vier Nederlandse en drie Duitse rijders. Het bleef spannend tot op de eindstreep. Roelfsema revancheerde zich op uitstekende wijze van zijn zevende plaats in de eerste race, door Cohen in de voorlaatste bocht te passeren en zo de winst te pakken. Cohen werd tweede en Van den Hoven pakte ook zijn tweede podiumplaats van de dag. Na acht races gaat Roelfsema aan de leiding in de tussenstand gevolgd door Cohen en Wind.

Joey Litjens, coördinator Yamaha R3 Cup, keek tevreden terug: “Voor de rijders was het een nieuw circuit. Senna van den Hoven reed erg sterk, maar dat mag ook gezegd worden van Bryan Cohen, Nick Roelfsema en Sven Wind.”

Senna van den Hoven kijkt met genoegen terug op zijn debuut op de Red Bull Ring. ,,In één woord Top! Wat een super circuit met heel veel hoogteverschillen. In de kwalificatie op zaterdag verbeterde ik mijn tijd met 1,5 seconde en had tot in de slotfase de snelste tijd in handen. Het werd echter P4 op 0,4 seconde achter de rijder op pole. Het is mijn beste trainingsresultaat en was was super blij.’’

Ook de races stemden de jonge Achtervelder tot tevredenheid. ,,In de eerste race reden we met vier coureurs weg. Ik heb een paar rondes op kop gelegen. Op de finish was het verschil minimaal en werd ik derde.’’ Ook de tweede race verliep goed voor Van den Hoven. ,,Ik voelde mij super relaxed en sterk en had veel vertrouwen. We streden met zeven rijders in de kopgroep. Ik ging de laatste bocht als zesde in en ben toch nog als derde geëindigd.

Er staan nog vier races op het programma, die allemaal op de Hockenheimring worden verreden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie