Afbeelding
Frits de Ruig

Bouwdorp 2021; een boerenbende

31 augustus 2021 om 11:22 Activiteiten

LEUSDEN De vrijwilligers hebben allemaal tot half augustus in spanning zitten wachten of er een ‘ja’ kwam op de vergunning in verband met de huidige maatregelen, maar toen het eenmaal goedgekeurd werd, viel er een last van hun schouders.

Alles werd in werking gezet om de spullen zoals boekjes, aankleding, shirts en nog veel meer, binnen twee weken op orde te hebben, maar het is gelukt. Ruim 350 kinderen begonnen dinsdag 24 augustus Bouwdorp Boerenbende op dezelfde manier als vorig jaar. Honderd kinderen meer dan vorig jaar, maar ook honderd minder dan normaal.

STALLEN BOUWEN Natuurlijk was er eerst de opening van Bouwdorp. Boer Jelle, boer Hannes en moeke Elly vertelden de kinderen dat door de regen alles weg was gedreven en zij niets meer hadden op twee koeien na. Nadat er gevraagd was of de kinderen mee wilden helpen om huizen en stallen te bouwen, gingen de kinderen een plekje uitzoeken bij de stapeltjes hout die al klaargelegd waren. Aan het einde van de ochtend hoorde je alleen nog maar gehamer, gezaag en af en toe een stem roepen; ‘niet rennen’.

Woensdag stonden er al heel wat stallen, melkwinkels, boerderijen en zo was Boerenbende Bouwdorp al een feit. De mooiste creaties stonden op de parkeerplaats bij de Bavoorsteweg, maar die moesten natuurlijk ook nog een mooi kleurtje krijgen. De donderdag en de vrijdag vlogen de kleuren iedereen om de oren en werd het een kleurrijk dorp. Na de traditionele patatjes op vrijdagmiddag, kwam wethouder Patrick Kiel de prijzen uitreiken en was er een knallende eindshow dankzij Sebastian van Versus.

PRIJZEN De prijs van de mooiste kleurplaat is gewonnen door Timo en Esmee, Bouwdorp Got Talent wisselbeker ging dit jaar naar Liva en Merel omdat zij de talentvolste timmeraars waren, de samenwerkingsprijs ging naar Feline, Bo, Leon, Lotte en Lisa, de troostprijs naar Sietse, Marte, Nore en Simon en de wisselbeker van het mooiste hutje gaat op bezoek bij Nick, Bastiaan, Rover, Jasper, Lisanne, Sterre, Ivy en Demi.

Volgend jaar zal Bouwdorp geopend worden door maar liefst twee burgemeesters: Merel en Liva.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie