Bezoekers bekijken de landbouwschuur van boer Frans van de Lagemaat
Bezoekers bekijken de landbouwschuur van boer Frans van de Lagemaat Jaap Ketel

Zonnepanelen op Hamersveldseweg veeschuur bijna uitverkocht

27 mei 2018 om 21:07 lokaal Deel je nieuws

De afgelopen weekdoor de Leusdense Energie-coöperatie “ValleiZon” georganiseerde Informatie- en Inschrijf-dag in de Groene Belevenis aan de Hamersveldseweg, heeft gerealiseerd in een behoorlijke toename van het aantal inschrijvingen. 

Een aantal Leusdenaren hebben zonnepanelen gekocht om die te laten plaatsen op het dak van de grote schuur aan de Hamersveldseweg no. 113, eigendom van boer Frans van de Lagemaat. Daarmee is het dak bijna voor 3/4 gedekt en kan het project binnenkort uitgevoerd worden.

Met name Leusdenaren die geen zonnepanelen op eigen dak willen of kunnen plaatsen, besloten zonnepanelen aan te schaffen om die op een ander dak te laten leggen. Daarbij zijn de voordelen hetzelfde of vaak zelfs beter dan op eigen dak.

Zij maken gebruik van de z.g. “postcode regeling” voor de aanschaf van zonnepanelen op dit dak via het lidmaatschap van de zonnecoöperatie ValleiZon - Nieuw Wildenburg. Veel van de bezoekers maakten de korte wandeling naar het land van boer van de Lagemaat om het dak te bekijken. Zie foto.

www.valleizon.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie