Carl Verheijen vertelt hoe belangrijk sport is voor een gezond leven
Carl Verheijen vertelt hoe belangrijk sport is voor een gezond leven Maureen Goudriaan

Dit moeten we vaker doen

27 mei 2018 om 21:12 lokaal Deel je nieuws

Woensdag 23 mei vond de netwerkbijeenkomst voor de vertegenwoordigers van de Leusdense sportverenigingen plaats bij MHC Leusden. De hockeyvereniging bestaat dit jaar 45 jaar. Het thema van het lustrumjaar is Verbinden; Binnen de vereniging en met het dorp Leusden. 

Daarom had MHC Leusden alle sportverenigingen uitgenodigd. Er waren ongeveer 10 clubs aanwezig. Ook de nieuwe wethouder sport, Wim Vos, was er met zijn adviseurs. Een mooie opkomst voor deze eerste keer. En gezien de vele positieve reacties, voor herhaling vatbaar.

Kennismaken en ervaringen uitwisselen 

Doel van de bijeenkomst was om elkaar (beter) te leren kennen en te ontdekken waar we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen versterken. 

Carl Verheijen

Oud-olympisch topsporter Carl Verheijen vertelde hoe belangrijk sport is voor een gezond leven. “Niet alleen het sporten op zich, maar ook het feit dat je 'erbij' hoort. Daarmee bieden de sportverenigingen in Leusden een fantastische infrastructuur voor de vitaliteit van ons dorp en daarmee ook voor onze sportverenigingen”, benadrukte Carl. 

Aandacht voor eenzaamheid 

Eric Jan Tuininga hield een warm pleidooi om de toenemende eenzaamheid, met name onder ouderen, onder de aandacht te brengen. Hij heeft het plan om de laatste week van september een 'week van de eenzaamheid'  te organiseren. Hij riep sportverenigingen en andere maatschappelijke organisaties op om in die week activiteiten te organiseren tegen eenzaamheid. Het idee werd geopperd om bijvoorbeeld een 'opa en oma dag met kleinkinderen' te organiseren. 

Samen leren en krachten bundelen 

Na het inspirerende betoog van Carl bespraken de verenigingen op welke terreinen ze van elkaar zouden kunnen leren en waar ze samen in op zouden kunnen trekken. Bijvoorbeeld in het kader van duurzaamheid: de overstap op LED veldverlichting. Dat kunnen de clubs ieder voor zich doen, maar misschien kunnen ze ook de krachten bundelen. Een ander voorbeeld dat veel bijval kreeg, was het idee om naast een sociale kaart, een Leusdense 'sportkaart' te ontwikkelen. Waar alle sportinformatie te vinden is. 

Mantelzorgbijeenkomst

Op 23 maart organiseerde MHC Leusden een bijeenkomst voor mantelzorgers van inwoners van Leusden. Ook in het kader van het lustrumjaar en het thema Verbinden. Onder leiding van gidsen ging een aantal mantelzorgers wandelen in de Schammer. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie