Afbeelding
Foto: Pexels

Dit zijn de mooiste soorten plafondlampen

3 september 2021 om 11:55 Partnercontent

Eigenlijk zou er in elke kamer in je huis een plafondlamp moeten hangen. Dit type verlichting is erg belangrijk aangezien het direct een groot deel van de ruimte verlicht. Natuurlijk hangt dit wel echt van het type lamp dat je geplaatst hebt in de armatuur die aan het plafond hangt. Hierbij kun je het beste kiezen voor een LED lamp, vooral doordat dit zorgt voor een energie zuinige verlichting. Een LED lamp plaatsen in een plafondlamp is dan ook een goed idee, maar je zult dus eerst wel zo’n plafondarmatuur moeten kopen. Bekijk alle verlichting voor aan het plafond en je zult zien dat er veel opties zijn, hieronder vind je een paar van de mooiste soorten. 

Inbouwlampen

Inbouwplafondlampen zijn lampen die dicht bij het plafond hangen en minimale aandacht trekken terwijl ze een groot gebied verlichten. Deze armaturen zijn ideaal voor huizen met lage plafonds en kunnen ook een goede optie zijn als je kinderen of huisdieren hebt die zich aangetrokken voelen tot hanglampen in huis. Bovendien kan dit soort verlichting in elke ruimte worden gebruikt, ongeacht het verkeer en de hoogte. Verkrijgbaar in traditionele, overgangs- en eigentijdse stijlen, je kunt ook kiezen uit verschillende materialen zoals koper, glas en plastic. Ze kunnen worden uitgerust met gloeilampen, spaarlampen, LED lampen en zelfs halogeenlampen. Maak hier de milieubewuste keuze!

Kroonluchters

Gingen je gedachten meteen naar mooie kroonluchters toen we plafondlampen zeiden? De stijlvolle hanglamp met fijn uitgesneden takken en meerdere gloeilampen kan je kamer een geraffineerde uitstraling geven. Je vindt een verscheidenheid aan kroonluchters op de markt. Als je op zoek bent naar plafondlampen voor de woonkamer, kun je kiezen voor iets sierlijks en traditioneels, of juist chic en eigentijds, afhankelijk van je interieur. Het elektriciteitsverbruik van elke kroonluchter verschilt op basis van het aantal lampen dat in elke kroonluchter wordt gebruikt. Kies uit verschillende vormen, maten en materialen om de perfecte kroonluchter voor je huis te vinden! Om kroonluchters te installeren, moet je trouwens ervoor zorgen dat het plafond hoger is dan 3 meter om verstoring van de beweging te voorkomen.

Omgekeerde hanglampen

Ook wel “up-lights” genoemd, omgekeerde hanglampen wijzen naar het plafond, waardoor ze perfect zijn voor algemene verlichting. Als je denkt dat het lijkt op de semi-flush lamp, dan heb je het niet helemaal mis. Het enige verschil is dat het naar beneden hangt in plaats van direct aan het plafond te worden gemonteerd. Deze lampen werken goed in de hal of doorgangen, woonkamer en worden vaak gebruikt boven keukeneilanden. Hierbij maakt de hoogte van je plafond weinig uit. 

Hanglampen

Net als een kroonluchter hangt een hanglamp laag in je kamer als een enkele lichtbron. Dergelijke lampen creëren een gerichte lichtbron die zo helder of zwak kan zijn als je wilt. Je kunt kiezen uit minimalistische of oversized ontwerpen en je keuze maken uit de grootte, vorm en materiaal van de lamp. Als je vindt dat één lamp niet genoeg is, kun je zelfs kiezen voor een cluster van lampen die de kamer nog meer charme geven. Ook hierbij is het net zoals bij de kroonluchters weer van belang dat je plafond een hoogte van minimaal 3 meter heeft.

Koofverlichting

Kooflampen worden ingebouwd in de nissen van plafonds om zowel aangrenzende wanden als het plafond te verlichten. Dergelijke soorten plafondlampen bieden over het algemeen een zachte en diffuse verlichting, hoewel dit niet altijd het geval hoeft te zijn. Of je nu kiest voor een zachte gloed in de hal of voor het afzwakken van wat een harde schittering had kunnen zijn, deze lampen passen naadloos in elk deel van je huis. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie