Op speelse wijze wordt coördinatie, lichaamshouding en balgevoel ontwikkeld
Op speelse wijze wordt coördinatie, lichaamshouding en balgevoel ontwikkeld VSMN

Peuter- en kleuter(voet)bal in Leusden!

6 september 2021 om 08:02 Sport Deel je nieuws

Veel peuters en kleuters willen graag met een bal spelen. Alleen bij veel verenigingen kunt u uw kind(eren) pas aanmelden als zij vijf jaar zijn. En hoe kom je er achter welke balsport je kind het leukst vindt?

Peuters, kleuters en groter in de leeftijd van drie t/m zes jaar kunnen voortaan deelnemen aan Keitjebal. Tijdens Keitjebal lessen gaan de kinderen, samen met één van hun ouders/verzorgers, spelenderwijs de eerste beginselen van verschillende balsporten ontdekken. We hebben oefeningen voor de beginselen van onder andere basketbal, hockey, korfbal, handbal en voetbal waarbij plezier voor spelen en bewegen voorop staan. Bij kinderen van vijf en zes jaar gaan we vooral focussen op voetbal.

Lessen van 45 of 60 minuten
Een les duurt 45 minuten en wordt verzorgd door één of twee trainer(s). We werken met groepen van maximaal 14 kinderen. Ouders hebben in onze lessen een actieve rol. Op dins- en donderdagen zijn 5- en 6-jarigen welkom, op donderdagen ook de 3- tot 5-jarigen. Wij verzinnen de leukste oefeningen en spelletjes om samen met uw zoon of dochter te kunnen oefenen. Daarbij staan plezier en ongedwongen (voet)ballen voorop. Daarnaast werken we aan de coördinatie, behendigheid en balans voor de kinderen vanuit allerlei balspellen en -sporten.

De lessen voor vijf- en zesjarigen duren 60 minuten en zijn dus al veel meer georiënteerd op voetballen. Op zaterdagochtenden spelen we met hen kleine en grotere voetbalpartijtjes op ons eigen grasveld op het sportpark Burgemeester Buining, dichtbij de LHV.

Er wordt op een speelse manier gewerkt aan conditie en we werken met spelmaterialen die bij de leeftijdsgroep passen. Uiteraard wordt er goed rekening gehouden met de groei en kwetsbaarheid van deze jonge leeftijdsgroep. Met hulp van speciale materialen en spelletjes zullen de kinderen elke week weer uitgedaagd worden. 

De trainingstijden en locaties staan op onze website vermeld.

Inschrijven
Inschrijven kan op www.keitjebal.nl. Er is per blok plek voor 14 kinderen en VOL = VOL. Bij een teveel aan inschrijvingen hanteren wij een wachtlijst.

De kosten zijn 9 tot 12,50 per week. Bij de eerste keer inschrijven betaalt u naast het lesgeld 35 euro. Voor dat geld krijgt uw kind een Adidas Keitjebal tenue, bestaande uit een shirt, broekje, sokken en bedrukking van naam en favoriete nummer.

Neem voor meer informatie contact op met de Voetbalschool Midden Nederland via info@vsmiddennederland.nl of 0637568099

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie