"Het gaat niet om wat je kind heeft, maar om wat het nodig heeft" Lariks

“Het gaat niet om wat je kind heeft, maar om wat het nodig heeft”

14 september 2021 om 17:41 Lokaal Deel je nieuws

Beweegloket helpt ouders en kinderen op weg. Bijvoorbeeld met tennisles op maat voor kinderen met een rugzakje (van 9 t/m 12 jaar)

“Ik zoek voor mijn zoon Luuk van 9 met ASS een sport waarbij hij ook andere kinderen ontmoet” Met deze vraag meldde Nadine zich bij Mirjam Hagenaar van het Beweegloket. Luuk had al eerder reguliere sportgroepen geprobeerd, maar dat werkte niet. Hij krijgt teveel prikkels en verliest het overzicht. Mirjam bracht Nadine en Luuk in contact met tennistrainer Arjan Vermeij van LTV Leusden. Inmiddels tennist Luuk met veel plezier en heeft leuk contact gehad met andere kinderen.

Mirjam: “Bij het Beweegloket krijg ik meer vragen zoals die van Nadine. Belangrijk is te kijken naar wat kinderen nodig hebben. Tennis is een sport die overzichtelijk is en prikkelarm. Je speelt met anderen in een kleine groepje. Daarom ben ik in samenwerking met LTV Leusden een pilot gestart. Dit was mogelijk met de financie¨le ondersteuning vanuit het Leusdens Sport- en Beweegakkoord. Kwetsbare kinderen kunnen nu laagdrempelig een start maken met tennis. Bij een intakegesprek ga ik na of dit de beste keuze is voor het kind en wat hij of zij nodig heeft. Dit bespreek ik met de trainer. Ook tijdens de pilot blijf ik deze rol vervullen tussen ouder en trainer. Trainer Arjan Vermeij is geknipt voor deze pilot. Hij is heel goed in het aanpassen van de lessen aan de mogelijkheden van de kinderen. Hij stelt ze op hun gemak en maakt grapjes. Zo is het heel ontspannen en leuk voor ze.”

Luuk geniet van de tennislessen en zo ook moeder Nadine: “Arjan neemt de tijd als het even niet gaat. Hij is geduldig en past de lessen aan. Luuk heeft een klik met hem. Al tijdens de eerste training zag ik hem ‘open gaan’. Luuk is niet heel goed in tennis, maar vindt het erg leuk om te doen. Hij heeft al veel geleerd en ontmoet andere kinderen. Laatst was hij na afloop van de les zelfs nog even op de parkeerplaats aan het spelen met een leeftijdgenootje met ADHD.

Het is zo fijn dat de kinderen meer aandacht krijgen. Het kind staat meer centraal.”

Ook iets voor uw kind?

Neem contact op met Mirjam Hagenaar van het Beweegloket voor een gratis proefles via m.hagenaar@lariks-leusden.nl of bel haar via: 06-50060896.

Inmiddels hebben al drie kinderen dankbaar gebruik gemaakt van het aanbod. Ook kinderen van gezinnen die weinig te besteden hebben kunnen meedoen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie