Ad Kooijman:
Ad Kooijman: "Genoeg plek voor jong en oud." Arnoud J Spaaij

De Hakhorst: dagelijks je boules gooien

16 september 2021 om 19:56 Overig

LEUSDEN Eigenlijk is het een klein paradijs nabij het Valleikanaal. Op de 32 buitenbanen van de Jeu de Boulesclub De Hakhorst werp je gezellig en in een heerlijke rustige en natuurlijke omgeving je boules naar het but. 

Naast de prachtige buitenbanen heeft de club ook nog eens zestien binnenbanen. Voorzitter Ad Kooijman vertelt graag over de club: „Door corona is het ledenaantal wat terug gelopen en dus hebben we genoeg plek voor nieuwe mensen.” 

Of de oud-leden kunnen weer aansluiten natuurlijk. „We zien bij sommigen wat twijfel”, zegt Kooijman, „Maar we organiseren weer veel. Vorig jaar bestonden we veertig jaar. Dat konden we niet vieren, maar vijfentwintig september houden we nu gelukkig weer een jubileumtoernooi.” 

Toernooi of niet, petanque is bij uitstek een sport om tijdens het sporten ook bij te kunnen kletsen. „Het sociale speelt een grote rol. Dat is absoluut waar. De derde ronde hoort er wel een beetje bij”, lacht Kooijman. Per avond of middag spelen doorgaans zo’n veertig tot zestig mensen een partijtje. „Dat is naast de competitie, toernooien en wedstrijden. Dan kan dat veel meer zijn, maar we houden ons aan de coronaregels en hebben daar gelukkig ruim voldoende plaats voor. En husselen doen we sowieso om ervaring en gezelligheid te garanderen.”

Op 3 oktober is er weer een groot toernooi, het NJBB Districts kampioenschap tripletten. Maar wie wil binnenstappen hoeft niet te wachten tot er een wedstrijd is. Vrijwel dagelijks kan je een kijkje nemen. Alleen op woensdag wordt er momenteel wegens corona niet gespeeld. Maar jong en oud is altijd welkom: www.jbcdehakhorst.nl.

Dit artikel maakt deel uit van een commerciële sportbijlage die half september in de Leusder Krant verscheen. Bij interesse in een advertorial of ander vorm van publiciteit voor uw vereniging of onderneming, staat media-adviseur Arnout Wagemans u graag te woord over de mogelijkheden in onze papieren kranten of digitale kanalen: tel. 06-55780473 of a.wagemans@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie