Bas van Os, bedrijfskundige en theoloog
Bas van Os, bedrijfskundige en theoloog Bas van Os

Op weg naar een nieuwe economie met liefde als kapitaal.

15 september 2021 om 12:55 Evenementen Deel je nieuws

Bas van Os opent op 4 oktober aanstaande het nieuwe seizoen van Zincafé na een gedwongen pauze van anderhalf jaar. Van Os is als onderzoeker verbonden aan het Erasmus Economics and Theology Institute (EETI). Bij dit instituut werken economen met theologen en filosofen samen op gebieden als menselijke waardigheid, betekenisvol werk en liefde als drijfveer.

Wat betekent deze samenwerking voor de visie op de economie?

Welke invloed heeft de coronacrisis op hun visie?

Letterlijk betekent economie ‘huishoudkunde’ of ‘rentmeesterschap’. Het is een wetenschap die zich bezighoudt met de keuzes die mensen maken bij de productie, verdeling en consumptie van goederen en diensten zowel op micro-als op macro niveau. Je denkt bij ‘economie’ vaak aan geld, cijfers, nut en rendement.

Bas van Os is bedrijfskundige en theoloog. In de theologie gaat het volgens hem over de invulling van het rentmeesterschap én van het gebod ‘God, de ander en jezelf lief te hebben’. Welke rol speelt deze liefde als ‘kapitaal’ in de economie?

Menselijke waarden blijken ook een dieperliggende motivatie te zijn van waaruit mensen investeren in anderen, hun werk doen en hoe ze met goederen en koopgedrag omgaan.


Zincafé is deze keer te gast bij de Marcuskerk.
De Marcuskerk wil het risico op verspreiding van Corona zo klein mogelijk houden door:
* verplichte aanmelding vooraf via nieuwsbrief.zincafe@gmail.com met uw naam en het aantal gewenste plaatsen
* er worden maximaal 65 personen in de zaal toegelaten.
* u ontvangt een bevestiging van ontvangst van uw aanmelding die u toont bij de ingang van de kerkzaal. Daar vragen wij u de Corona Check App te tonen, of een recente testuitslag, of vaccinatie bewijs c.q. geel vaccinatieboekje.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie