VVD-Raadslid Henk Lonink vertrekt uit Leusden en geeft daarom zijn raadszetel op
VVD-Raadslid Henk Lonink vertrekt uit Leusden en geeft daarom zijn raadszetel op Privé

Henk Lonink (VVD) verlaat de gemeenteraad

17 september 2021 om 14:02 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

LEUSDEN Gemeenteraadslid Henk Lonink (VVD) geeft vanwege een verhuizing zijn zetel eind dit jaar op. De liberaal zal worden opgevolgd door de 68-jarige Paul den Hartog.

Van de redactie

Lonink verhuist eind dit jaar naar Friesland. Daarom zal hij de gemeenteraad van Leusden verlaten. Kandidaat om de vrijkomende raadszetel te gaan invullen is de volgende op de kieslijst van 2018, Paul den Hartog. 

WOORDVOERDER Lonink is sinds oktober 2016 raadslid voor de VVD in de gemeenteraad van Leusden. Op diverse dossiers is Henk woordvoerder: ruimtelijke ontwikkeling, cultuur, verkeer & vervoer, het buitengebied van Leusden en projecten als de woningbouwgebieden in Achterveld en rondom Lisidunahof. ,,De VVD-fractie zal zijn politieke bijdragen en zijn netwerk in de samenleving gaan missen’’, laat fractievoorzitter Carlos Genders in een persverklaring weten. 

Henk Lonink zal afscheid nemen na de raadsvergadering van 16 december dit jaar. Paul den Hartog (68) is getrouwd met Mireille en trotse vader van David en Beau. Als netwerker behartigt hij technisch specialistische functies voor ZZP’ers in de markt van ingenieursbureaus, netbeheerders en aannemers. Den Hatog is een fervent hockeyer (beoefenaar en scheidsrechter) en tennisser. Daarnaast is hij doe-het-zelver en wijnhobbyist. Hij zegt zich te gaan inzetten voor een modern en veilig Leusden met een goed doordachte en groene leefomgeving. Momenteel is Paul al betrokken bij de VVD als fractievertegenwoordiger.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie