De solisten van links naar rechts; Coert van den Berg, Stefan Berghammer, Kaspar Kröner en Tanja Obalski.
De solisten van links naar rechts; Coert van den Berg, Stefan Berghammer, Kaspar Kröner en Tanja Obalski. Wim van Dijk

‘Vrijgelaten schare’ was blij met Bachconcert

20 september 2021 om 11:29 Muziek

LEUSDEN ‘Weest blij, vrijgelaten schare!’ luidde de toepasselijke titel van de Bachcantate die de Stichting Bach Leusden zondag ten gehore heeft gebracht. Zondag 19 september hebben honderd blije mensen eindelijk weer kunnen genieten van een concert in de Sint Jozefkerk in Leusden. Na anderhalf jaar afstand bewaren was er voor het eerst weer een muzikale ontmoeting.

De Cantate nr. 30 ‘Freue dich, erlöste Schar’ van J.S. Bach is geschreven in 1738 of 1739, ter gelegenheid van het Sint Jansfeest, het feest van de geboorte van Johannes de Doper. De Cantate werd uitgevoerd door vier solisten: Kaspar Kröner, countertenor; Coert van den Berg, bas (beide zangers wonen in Leusden); sopraan Tanja Obalski en tenor Stefan Berghammer.

De muzikale ondersteuning werd verzorgd door het vaste barokorkest Cappella di San Josepho. Het werd een prettig weerzien na een lange tijd zonder concerten en samenzijn. Alle aanwezigen genoten zichtbaar van het concert.

Op zondag 14 november staat het volgende concert van de Stichting Bach Leusden gepland. Dit is dan in samenwerking met Opera Leusden en Valleiconcerten onder de noemer ‘Klassiek Leusden’. De kaartverkoop start vanaf 27 september, www.bachleusden.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie