Afbeelding
Mariska Stehouwer

Jonge Leusdense kunstenaar Sosse Serpenti siert stadhuis Amersfoort

20 september 2021 om 11:29 Kunst

LEUSDEN Het stadhuis van Amersfoort heeft sinds kort een Leusdens tintje. De afbeelding aan de voorzijde is gemaakt door de Leusdense jonge kunstenaar Sosse Serpenti. In juni 2018 was zij één van de creatieve eindexamenkandidaten van het Corderius die een muurschildering maakte aan de Ganskuijl in Amersfoort. Serpenti was na haar examen toegelaten bij ArtEZ, hogeschool voor de Kunsten in Zwolle en stond in de finale van Kunstbende in 2018.

De gemeente Amersfoort wilde stil staan bij het bijzondere examenjaar door de coronacrisis en vroeg organisatie Concrete Canvas om een muurschildering te maken met als thema ‘jongeren en school’. Concrete Canvas wil lege muren koppelen aan inspirerende street art kunstenaars en vroeg Serpenti voor deze opdracht. 

Serpenti maakte het werk op de Wagenwerkplaats op een muur langs de Soesterweg. Van deze muurschildering is een scan gemaakt die op de gevel van het stadhuis is te zien. ,,Het werk op het stadhuis was echt een geweldige opdracht. De gemeente Amersfoort wilde een soort gift voor de examenleerlingen, na zo’n pittig jaar. Tussen de gemeente en mij zat Concrete Canvas. Zij helpen met het realiseren van meer street art in Amersfoort. Zij kenden mijn werk al van mijn exposities en sociale media, en hebben mij dus als uitvoerende en creërende kracht ingezet.”

,,Ook al had ik wel wat ervaring met muurschilderen, zo’n groot formaat en met spuitbussen werken was wel even anders. Maar het was wel een opdracht die goed bij mij paste en ik kon er ook mijn eigen stijl in kwijt. Zelf maak ik vaker werk rond de thema’s jongeren en de middelbare school. Ik kende zelf ook nog examenleerlingen, dus die persoonlijke ervaringen hielpen beslist ook in het maakproces. Tegenwoordig woon ik in Zwolle voor mijn studie Illustration Design aan Artez, maar ik kom nog regelmatig langs Leusden en Amersfoort, voor dit soort opdrachten bijvoorbeeld.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie