'Het CDA heeft landelijk gezien een lastige periode achter de rug, lastige zaken waar we ook als lokale fractie mee worstelden.'
'Het CDA heeft landelijk gezien een lastige periode achter de rug, lastige zaken waar we ook als lokale fractie mee worstelden.' Eigen foto.
Raadgever

Hilde van den Heuvel (CDA): ‘Een nieuw begin is in zicht’

25 september 2021 om 07:45 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

LEUSDEN In de rubriek Raadgever komt elke week een ander raadslid aan het woord over een zelfgekozen item. Deze week raadslid van het CDA Hilde van den Heuvel over de aastaande gemeenteraadsverkiezingen.

,,De eerste paar weken na het zomerreces zitten er op. Op 30 september staat de eerste raadsvergadering alweer op de agenda. Daarna nog vier raadsvergaderingen en deze periode van vier jaar is alweer voorbij. Maar, nog geen tijd om terug te blikken, dat komt binnenkort wel. Eerst nog een hoop werk te verrichten! Gelukkig kan dat weer in het Huis van Leusden en bent u als inwoner ook weer welkom om live in te spreken.”

VERKIEZINGEN IN AANTOCHT ,,Naast dat we als raad komende periode nog een hoop besluiten zullen nemen, werken alle partijen ook al hard aan de volgende raadsperiode. Kieslijsten worden vastgesteld, verkiezingsprogramma’s opgesteld en ideeën voor de campagne worden vormgegeven. Een hoop extra werk naast het raadswerk wat erbij hoort en hartstikke leuk is om te doen. Gesprekken voeren met allerlei mensen over wat zij belangrijk vinden en willen dat we meenemen in de komende verkiezingen. Hebben wij u nog niet gesproken, maar wilt u het CDA uw boodschap voor komende verkiezingen wel meegeven? Laat het ons dan weten.”

ALS MIDDENPARTIJ VOORUIT ,,Uiteraard gaan de gesprekken die wij hebben met inwoners niet alleen over Leusden. Ze gaan ook over het ‘gedoe’ in de partij. Het CDA heeft landelijk gezien een lastige periode achter de rug. Er zijn een hoop dingen anders gelopen dan bedoeld. Dit zijn lastige zaken geweest waar we ook als lokale fractie mee hebben geworsteld. We zijn dan ook erg blij dat tijdens het congres van 11 september in positief kritische sfeer weer een stap voorwaarts is gezet.”

,,Het CDA is van oorsprong een middenpartij van gemeenschapszin. In een tijd van steeds meer polariseren is het meer dan ooit van belang dat we juist voor die gemeenschapszin, het verbinden, gaan. Zoals tijdens het congres ook werd uitgesproken: ‘Ik ben ervan overtuigd, dat ons land schreeuwende behoefte heeft aan een partij van de samenleving. Aan een partij die staat voor individuele vrijheden, maar ook een appèl doet op gemeenschapszin. Een partij die de verschillen niet uitvergroot, maar overeenkomsten zoekt. Niet kiest voor een deel van onze samenleving, maar opkomt voor alle Nederlanders, het algemeen belang’.”

DUURZAAMHEID EN LANDBOUW ,,Ik kan me aansluiten bij deze boodschap die ik vrij vertaal naar: ‘we doen het met elkaar voor elkaar’. Ik ben heel blij te zien dat de stap voorwaarts die het CDA landelijk heeft gezet ook al wordt vertaald in twee mooie, duidelijke visiedocumenten waar het gaat om duurzaamheid en onze boeren. Onderwerpen die ook in Leusden hoog op de agenda zullen staan. Met de schrijvers van de stukken zijn wij nu ook bezig om de landelijke CDA visie te vertalen naar een CDA lokaal verhaal.”

,,Ons verkiezingsprogramma vormgeven dat kunnen we niet alleen. Daar hebben wij uw input hard voor nodig. Laat het ons weten, we nemen ze graag mee.”

Hilde van den Heuvel, CDA Leusden Achterveld Stoutenburg, talk2hilde@gmail.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie