Afbeelding
Foto: Shutterstock

Drie stijlvolle manieren om houten wandbekleding in je interieur te verwerken

28 september 2021 om 07:16 Partnercontent

Hoewel we in de jaren 70 bijna niets anders zagen, is houten wandbekleding een tijdje weg geweest uit de wereld van interieur. Tot nu. Want houten wandbekleding maakt een comeback. Het is weer helemaal in, al wordt het nu op een andere manier toegepast dan je gewend bent van vroeger.

Meer over houten wandbekleding 

Een houten wandbekleding is een muur bedekt met hout, of houtachtige materialen. Vroeger zagen we houten panelen veel in het interieur terugkomen. Het werd veelal gebruikt in de jaren 60 en 70. Jarenlang werden houten wanden verbannen uit het interieur. Moderne ontwerpers hebben echter mooie manieren gevonden om het hout weer terug te brengen op onze muren.

Houten wandpanelen 

Vroeger werd hout met name toegepast in de vorm van houten wandpanelen of planken direct op de muur. Dat betekent dat je dus echt hout op de muur bevestigt, bestaande uit planken of panelen. Ook tegenwoordig kan dat nog altijd. Er zijn echter ook alternatieven, zoals wandpanelen van PVC., Dat is een kunstmatig materiaal, maar het lijkt ontzettend veel op hout.

De bevestiging gaat tegenwoordig soms ook anders. Zo kun je panelen of planken tegen de muur aan lijmen. Je kunt ze tegenwoordig echter ook kopen met een klevende rand. Zo kun je de panelen gemakkelijk zelf bevestigen.

Een korte, houten wand

Houten wanden zijn met name in de badkamer of toiletruimte steeds populairder aan het worden. Een trend die je veel ziet is de korte, houten wand. Een deel van de muur wordt dan bekleed met hout, tot ongeveer tweederde van de muur. Daarboven kun je werken met een verf op de muur die complimenteert met het hout. Dit zorgt voor een tropisch vakantiegevoel in de badkamer, afhankelijk van welk type hout je kiest.

Een deel van de woonkamer 

Een andere manier om een uniek uiterlijk aan een ruimte te geven, is door slechts een kleine muur te bekleden met hout. Houten wandpanelen door de hele kamer kan ook, maar dat zien we steeds minder. Wat wel vaak voorkomt, is een houten wand alleen achter de televisie. Of een kleine tussenmuur bekleden met hout. Een houten wand combineren met een geverfde muur zien we ook steeds meer.

Het voordeel van hout is dat het bij allerlei interieurstijlen past. Of je nu kiest voor modern, industrieel of romantisch: het is te combineren met hout.

Hout in de slaapkamer

Een houten wand in de slaapkamer creëert rust en helpt je in contact te komen met de natuur. Een ideale combinatie in je slaapvertrek. Je wil hier immers tot rust komen. De derde stijltip is dus een houten wand in de slaapkamer. Je zal er geen spijt van krijgen!

Soorten hout

Welke houten wandbekleding je ook kiest: er zijn veel verschillende soorten om uit te kiezen. Van donker tot licht hout, grof tot net afgewerkt. De keuze is eindeloos.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie