Afbeelding
Foto: Shutterstock

Hier moet je rekening mee houden bij het samenstellen van een kerstpakket

7 oktober 2021 om 09:31 Partnercontent

Of je nu zelf een bedrijf hebt of binnen het bedrijf van jouw werkgever de verantwoordelijkheid draagt: een kerstpakket uitzoeken is elk jaar weer een uitdaging. Niet omdat het niet leuk is - een cadeau van waardering geven is natuurlijk altijd fijn - maar omdat je zo graag iedereen tevreden wil houden. En dat is nog best ingewikkeld!

Een kerstpakket kiezen waar een grote groep mensen blij mee is, wordt lastig. Daarom bevatten veel kerstpakketten vrij algemene producten. Andere werkgevers kiezen ervoor om een kerstpakket op de persoon af te stemmen, al is dit in een bedrijf met 100 of meer medewerkers al een flinke klus. Bij aanbieders zoals Kerstpakkettenplaza kan het gemakkelijk online.

Ben jij verantwoordelijk voor de kerstpakketten dit jaar en wil je graag overal rekening mee houden? Met de volgende tips kun je alle wensen in acht nemen.

Allergieën

Voedselpakketten zijn nog altijd de meest gekozen optie als het gaat om kerstpakketten. Deze pakketten bevatten vaak lekkere luxe producten voor bij de borrel of het diner. Het kan ook simpeler zijn met een zak chips of een lekker flesje wijn. Voedselpakketten zijn leuk om te geven en om te krijgen.

Er komt echter ook een lastig punt bij kijken: allergieën. Er zijn een heleboel mensen met een voedselallergie en daar wil je natuurlijk rekening mee houden. Bij een notenallergie kan het letterlijk een kwestie van leven of dood zijn. Een notenallergie is vaak namelijk zeer ernstig. Maar het kan ook minder drastisch en toch vervelend zijn, zoals bij lactose intolerantie of een gluten intolerantie.

Zorg dat je goed op de hoogte bent van alle allergieën en voorkom zo dat je een pakket kiest waar iemand helemaal niks mee kan. Dat is namelijk niet leuk om te geven of te krijgen.

Voedselvoorkeuren

Er zijn natuurlijk ook nog mensen die bepaalde producten niet eten om andere redenen behalve een allergie. Zo eten moslims geen varkensvlees, zijn steeds meer mensen vegan en zijn er ook mensen die liever geen vlees eten. Ook die voedselvoorkeuren kun je het beste rekening mee houden om verschillende redenen:

  •         een kerstpakket moet een blijk van waardering zijn; als je als werkgever niet weet welke medewerker er bepaalde levensovertuigingen heeft, kan dit als         vervelend worden ervaren.         
  •         je wil niet dat producten in de prullenbak belanden omdat ze niet gegeten of gedronken worden; dat is niet duurzaam.
  •         het is zonde van het geld om een cadeau te geven dat iemand niet gaat gebruiken.         

Genoeg redenen dus om voedselallergieën en voorkeuren goed op een rijtje te zetten voor je een keuze maakt!

Houd rekening met je bedrijf

Houd tot slot altijd rekening met de bedrijfscultuur en het soort bedrijf. Een bedrijf in fitness of gezondheid? Dan is een pakket vol suikerrijke producten misschien niet de beste optie. Pas het pakket aan op wat je ook uit wil stralen als bedrijf. De kans dat het dan goed past bij al je medewerkers is groot! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie