Het pleegoudercafé: ook iets voor jou?

1 november 2021 om 09:01 Lokaal Deel je nieuws

Woon je in Leusden of omgeving en ben je pleegouder of gezinshuisouder? Bij het zorgen voor een pleegkind komt veel kijken. Er zijn mooie en leuke momenten maar soms ook hele moeilijke. Een pleegkind reageert soms ‘anders’ op situaties dan andere kinderen en voor jou als pleegouder is het soms zoeken om helpend te zijn. Niemand begrijpt beter hoe het is om voor een pleegkind te zorgen dan andere pleegouders. Zij herkennen situaties en gebeurtenissen die je met je pleegkind meemaakt en hebben vaak aan een half woord al genoeg.

In het pleegoudercafé kunnen pleegouders elkaar ontmoeten. Ervaringen uitwisselen, elkaar tot steun zijn en samen lachen om herkenbare situaties. Ook is er ruimte voor verdieping in onderwerpen die bij het zorgen voor een pleegkind van belang zijn. En doordat je elkaar beter leert kennen, weet je elkaar ook sneller te vinden als het even nodig is!

Het pleegoudercafé wordt vier keer per jaar georganiseerd, het volgende café is op woensdag 17 november om 20:00, inloop vanaf 19:30. Kom jij ook? We zien je graag. Je kunt je aanmelden via gezinshuis@krachtvanverschil.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie