Afbeelding

Rondleiding op Sovjet Ereveld

1 november 2021 om 16:25 Activiteiten

LEUSDEN Stichting Sovjet Ereveld biedt op zondag 7 november om 12.45 uur een rondleiding aan over het Sovjet Ereveld en de naastgelegen oorlogsgraven op begraafplaats Rusthof (Dodeweg 31 te Leusden). Hier liggen 1350 oorlogsslachtoffers begraven.

De rondleiding wordt verzorgd door onderzoeker en journalist Remco Reiding, die honderden Sovjetsoldaten identificeerde en van meer dan tweehonderd de nabestaanden traceerde. Dankzij die inspanningen heeft het Sovjet Ereveld de laatste jaren meer bekendheid gekregen.

Reiding vertelt hoe de oorlogsslachtoffers hier terecht zijn gekomen, wat ze hebben meegemaakt, hoe de opsporing van nabestaanden is verlopen en hoe de impact van de oorlog op de families is geweest. Ook staat hij stil bij een aantal bijzondere grafstenen. Er wordt als afsluiting een bezoek gebracht aan de Nederlandse en geallieerde graven op Rusthof.

De rondleiding duurt ruim een uur en kost 5 euro per persoon. Voor donateurs en voor Vrienden van het vfonds is de rondleiding gratis. Aanmelden is noodzakelijk via rondleidingen@sovjet-ereveld.nl.

Voor meer informatie: info@sovjet-ereveld.nl.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie