Anne - Sophie en Clyde tijdens hun optreden.
Anne - Sophie en Clyde tijdens hun optreden. Wanda Landwaart

expositie buitenschilderweek

1 november 2021 om 15:49 Lokaal Deel je nieuws

Expositie buitenschilderweek Leusden – Woudenberg.

Onder belangstelling van de deelnemende kunstenaars, hun vrienden en andere kunstliefhebbers opende Evelien Kooloos op zaterdag 30 oktober de jaarlijkse expositie van de buitenschilderweek die dit jaar op 30 en 31 oktober werd gehouden in Cultureel centrum de Moespot in Achterveld. Dertien kunstenaars exposeerden hun werk van dit jaar. Vorig jaar ging de schilderweek niet door vanwege corona maar dit jaar hebben de kunstenaars het er toch maar weer op gewaagd.

Het was een gezellige en sfeervolle bijeenkomst met stemmige muziek van zangeres Anne-Sophie Abdoelgafoer die op de gitaar begeleid werd door Clyde Abdoelgafoer. De aanwezigen genoten van haar gevoelige liedjes en de mooie gitaarklanken.

Evelien memoreerde dat het initiatief voor deze schilderweek ruim 20 jaar geleden werd genomen door Antoine van den Wildenberg - die ons helaas te vroeg is ontvallen – en Carel Wiggerman als ‘Leusdense buitenschilderweek’. Enkele jaren later ging Woudenberg meedoen. Deze buitenschilderweek vindt sindsdien onafgebroken ieder jaar plaats en wordt al weer vele jaren georganiseerd door Carel Wiggerman, Wanda Landwaart en Martin Vermeul.

Evelien noemde de schilderweek naast het schilderen ook een week van ontmoeten en verbinden en bijpraten. Iedere kunstenaar  zoekt op de locatie van die dag dan zijn of haar eigen plek om een onderwerp op doek of papier vast te leggen en de emoties die het bij hem of haar oproept weer te geven in vele kleuren. Ieder maakt zijn eigen schilderij en dat maakt deze expositie ook zo veelzijdig en afwisselend.

Evelien is zelf ook meestal deelnemer alleen dit jaar lukte dat niet. Ons streven is om met de kleurrijke werken de wereld een beetje mooier en kleurrijker te maken.

Ze sloot af met de lijfspreuk van Antoine: “blijven kleuren”.

Veel van de landschappen, gebouwen en dieren waren op creatieve wijze vastgelegd op doek, papier of paneel. Deze mooie expositie was dan ook zeker de moeite van het bezoeken waard.

Volgend jaar vindt deze schilderweek plaats in de week van 4 tot en met 8 juli.

Nader berichten volgen te zijner tijd.

bezoekers bekijken de werken
bezoekers bestuderen een werkje van Carel
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie