Afbeelding
Bobby

Feestelijke overhandiging cheque aan Montessorischool ‘t Ronde

22 november 2021 om 15:47 Onderwijs

LEUSDEN Op Montessorischool ‘t Ronde in Leusden waren afgelopen donderdag blije gezichten te zien. Hier werd door Koos Koolstra, voorzitter van het LATEI-fonds, een cheque ter waarde van 25.000 euro overhandigd aan het schoolbestuur. Dit geld is bedoeld voor een nieuw speeltoestel dat reeds gerealiseerd is.

Hiermee is een einde gekomen aan de renovatie van het schoolgebouw en de herinrichting van het schoolplein. ,,Het is de bedoeling dat straks ook kinderen uit de buurt hier komen spelen”, vertelt Koolstra. ,,Kijk maar om je heen, er staan hier veel huizen waarin veelal jonge gezinnen wonen. Wij dragen graag bij aan de interactie tussen leerlingen op deze school en de kinderen in de wijk. Dat was voor ons een belangrijk argument om dit project te selecteren voor onze jaarlijkse gift aan een maatschappelijk doel.”

DANKBAAR Mirjam Kuit en Joost-Joris van Doleweerd van het schoolbestuur van ’t Ronde zijn blij met de gift. ‘Wij zijn onwijs dankbaar voor deze bijdrage van het LATEI Fonds. Het was de grote wens van de leerlingen en het schoolbestuur om de opknapbeurt van het schoolplein mooi af te maken met een speeltoestel. Zonder deze bijdrage zat dat er simpelweg niet in. Dit is de kers op de taart, dit maakt het schoolplein tot één geheel.’

Sinds het huidige schooljaar heeft ’t Ronde een ‘vernieuwbouwd’ schoolgebouw, een nieuw Montessori Kindcentrum voor kinderen van 0 tot 13 jaar en een heringericht schoolplein. Buiten leren en spelen hoort er volgens Van Doleweerd helemaal bij. ,,Dat is een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van de leerlingen. Vanaf de dag dat dit speeltoestel geplaatst is, zaten ze er al op. Als ik hier ’s ochtends om half negen kom, dan zie je ze voor de les al klimmen en klauteren.”

TIKKERTJE De leerlingen zelf beamen dat. ‘Het is heel leuk om mee te spelen, we vervelen ons er nooit op’, zegt Anne (11) uit groep 8. ‘Elke pauze zitten er meer dan tien kinderen op’, vult Emma (11) aan. Anne: ,,Je kunt er zoveel dingen op doen, zoals tikkertje spelen en proberen de bal in het vogelnest te krijgen. Zo noemen we de kooi die erin zit. Dit speeltoestel past heel goed op ons plein. Het is echt heel vet geworden!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie