De kandidaten van VVD Leusden v.l.n.r.: Frans Jansen, Ellen van den Bos, John Heijmeskamp, Anna-Christina Schulenburg, Carlos Genders, Niels Wassenaar, Robbert Wagemaker, Klaas Roskam en Patrick Kiel.
De kandidaten van VVD Leusden v.l.n.r.: Frans Jansen, Ellen van den Bos, John Heijmeskamp, Anna-Christina Schulenburg, Carlos Genders, Niels Wassenaar, Robbert Wagemaker, Klaas Roskam en Patrick Kiel. VVD Leusden

VVD presenteert kandidaten gemeenteraadsverkiezingen

27 november 2021 om 15:21 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

LEUSDEN De plaatselijke afdeling van de VVD heeft zaterdag de kandidatenlijst vastgesteld, waarmee het de gemeenteraadsverkiezingen in wil die op 16 maart 2022 worden gehouden. 

door Daan Bleuel

,,De lijst is een mix van ervaren mensen en nieuwe gezichten in de Leusdense politiek”, laat de partij in een persverklaring weten. 

‘GOEDE LIJST’ Zoals eerder bekendgemaakt voert Patrick Kiel -die nu als wethouder deel uitmaakt van het Leusdense college- de lijst aan, gevolgd door de huidige fractievoorzitter Carlos Genders. De lijsttrekker zegt hierover: ,,Ik ben ontzettend blij dat we zo’n goede kandidatenlijst hebben weten samen te stellen met verschillende achtergronden, leeftijden en ervaring. Ik ben onder de indruk van de individuele kwaliteiten van de kandidaten en het enthousiaste team dat we in korte tijd geworden zijn.”

Na de oudgedienden Kiel en Genders staan op de plekken drie en vier nieuwkomers. Het gaat om Anna-Christina Schulenburg en agrariër Niels Wassenaar. Op nummer vijf staat weer een bekend gezicht. Klaas Roskam is een routinier binnen de liberale fractie. Met de vijfde plaats zal het erom spannen of hij terugkeert in de gemeenteraad. De fractie heeft nu vier zetels, maar doet het landelijk nog steeds erg goed bij de kiezer. Bovendien krijgen de politieke fracties er twee zeteltjes bij in de nieuwe samenstelling, omdat het huidige inwonertal van de gemeente dat rechtvaardigt. 

LIJSTDUWERS Robbert Wagemaker, Ellen van den Bos, Frans Jansen, John Heijmeskamp, Paul den Hartog en Els van Veggel bekleden de posities 6 tot en met 11. Den Hartog (nu op plaats 10) zit de rit tot de verkiezingen uit in de huidige fractie als vervanger van Henk Lonink die uit Leusden vertrekt. Lonink legt zijn raadlidmaatschap 16 december neer. 

Raadslid Hennie Caarels en de oud-wethouders Joost de Jongh en Erwin Jansma sluiten de rij en fungeren als lijstduwers 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie