Vuurwerk schade
Vuurwerk schade G.Peree

Mini bieb vernieling ( nu met foto )

28 november 2021 om 13:21 Winkels Deel je nieuws

Vuurwerk vernietigt mini bieb in het Vliet.

Rond half negen ’s avond op zaterdag 27 november is met zwaar vuurwerk de mini bieb “Leeskastje ’t Vliet “ opgeblazen. Een enorme knal alarmeerde de beheerster die direct naar buiten ging en daar een ravage aantrof. De deur was eruit geblazen en in 4 stukken uiteen geslagen, boeken lagen schots en scheef en de midden plank was 2 cm naar beneden gedrukt door de luchtdruk.

Hoewel de schade groot is hadden de gevolgen nog ernstiger kunnen zijn als gewoon glas in plaats van plexi-glas in het deurtje had gezeten. Het glas zou als een fragmentatie bom uiteen gespat zijn tegen de gevel van het huis en de geparkeerde auto langs de stoep.

Twee weken eerder was een nieuw deurtje gemonteerd omdat het eerste deurtje lekte.

Het nieuwe vernielde deurtje lag 4 meter verderop en heeft net een geparkeerd staande auto op 10 cm afstand gemist.

Het boekenkastje  “t Vliet”staat sinds januari 2021 in de Traverse en voorziet vele lezers van mooie en leuke boeken, zowel voor kinderen als volwassenen. Bijna dagelijks worden boeken gehaald en gebracht en zeker in de Corona periode toen veel gesloten was voorzag de minibieb in een behoefte.

Via een bericht op faceboek zijn reeds honderden steunbetuigingen ontvangen en is hulp aangeboden. De reparatie zal even tijd kosten maar de mini bieb beheerster gaat door met deze leuke voorziening.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie