Daisy Vlieghuis ontving een prachtige fiets van Dental Clinics Leusden.
Daisy Vlieghuis ontving een prachtige fiets van Dental Clinics Leusden. Arnoud J Spaaij
Ondernemer in beeld

Dental Clinics nieuw in de Hamershof

3 december 2021 om 07:14 Zakelijk

LEUSDEN De compleet nieuwe tandheelkundige praktijk van Dental Clinics in de Hamershof kan inwoners bijna niet zijn ontgaan. Marloes de Kooter opende de praktijk in september en biedt nu al veel Leusdenaren de beste kwaliteit mondzorg.

Arnoud J Spaaij

Eind oktober kon iedereen een kijkje nemen in de prachtige praktijkruimten. Daisy Vlieghuis kreeg zelfs een fiets omdat ze meedeed aan de krasactie die ter gelegenheid van de feestelijke opening van Dental Clinics was georganiseerd.

IN LEUSDEN Dental Clinics is in 2007 gestart met enkele vestigingen en inmiddels zijn er in Nederland meer dan honderd Dental Clinics-praktijken. Tandarts Marloes de Kooter werkte de afgelopen zomer intensief samen met de landelijke organisatie van Dental Clinics om haar eigen Leusdense vestiging te verbouwen en in te richten? Marloes haalde na haar studie haar propedeuse cum laude. „Ik wist al van kinds af aan dat ik tandarts wilde worden. Nee”, lacht ze hartelijk, „Angst voor de tandarts had ik niet.” Maar ze kan zich er alles bij voorstellen. Met haar jarenlange ervaring heeft ze veel patiënten van hun angst af weten te helpen. „Ik heb aanvankelijk bewust gekozen om eerst als tandarts in een groepspraktijk te gaan werken.” Daar ontwikkelde ze ook haar interesse en specialisme voor de digitalisering in de tandheelkunde.

SAMENWERKING Dental Clinics Leusden biedt complete mondzorg. „We hebben veel capaciteit. In Leusden is een wachtlijst en we hopen dat we veel mensen kunnen helpen. Voor specialistische behandelingen zoals bijvoorbeeld implantaten werken we samen. Ook met de pas geopende orthodontiepraktijk in de Hamershof. En uiteraard biedt de organisatie van Dental Clinics veel ondersteuningsmogelijkheden,” legt Marloes uit.

Sommige kinderen vinden het lastig om naar de tandarts te gaan. Wij werken daarom voortaan met kinderprogramma Tandarctica


PREVENTIE Bij Dental Clinics Leusden is de meest moderne apparatuur en techniek beschikbaar. „We kunnen bijvoorbeeld driedimensionale scans maken. Een groot voordeel want patiënten hoeven dan niet meer te happen en we kunnen een gebit perfect van alle kanten bekijken. Tandheelkunde is meer en meer gericht op preventie. Je ziet dat volwassen hun eigen tanden houden, er zijn steeds minder kunstgebitten, en dus bieden wij zorg die daarop is aangepast.”

Voor iedereen biedt Marloes een uitgebreide intake. „Daarvoor neem ik de tijd. Kinderen geef ik andere en passende aandacht. Voor iedereen geldt dat we eerst doornemen wat je wenst, of je angstig bent en dat er een goede uitleg vooraf is. Mensen weten zelf meer en praten ook meer mee. Daarvoor bied ik ook gelegenheid.

KINDEREN Dental Clinics heeft speciaal programma voor kinderen genaamd Tandarctica. „Ik besteed graag extra aandacht aan kinderen. Sommige kinderen vinden het lastig om naar de tandarts te gaan. Wij werken daarom van begin 2022 met Tandarctica. Tandartsbezoek moet voor iedereen zonder zorgen kunnen,” zegt Marloes.

Dental Clinics Leusden
De Mulderij 1
3831NV Leusden
Tel. 033-7900020

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie