Afbeelding
Pixabay

Hoeveel Leusdenaren zijn nog niet (volledig) gevaccineerd?

2 december 2021 om 12:05 Corona Coronavirus

LEUSDEN Op Schiermonnikoog is vrijwel niemand ongeprikt, op Urk bijna zeventig procent. Het percentage volwassenen dat niet (volledig) is gevaccineerd tegen het coronavirus loopt per gemeente sterk uiteen. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

Overal in het land is de groep ongevaccineerden tussen 19 september - het moment waarop het RIVM de prikcijfers op de huidige manier bijhoudt - en eind vorige week geslonken. In Leusden daalde het percentage ongevaccineerden van 14 naar ‘nog maar’ 12 procent. Het landelijk gemiddelde was eind vorige week zo’n vijftien procent.

Op Urk is de groep volwassenen die niet volledig is gevaccineerd met 68 procent het grootst. Op afstand volgen andere biblebelt-gemeenten zoals Staphorst (41 procent), Reimerswaal en Neder-Betuwe (beiden 37 procent). Ook in een aantal grote steden is de groep ongeprikten relatief groot. In Rotterdam is 29 procent niet volledig gevaccineerd, in Den Haag is dit 26 procent.

In een aantal kleine, landelijke gemeenten is het omgekeerde zichtbaar. Zo zijn vrijwel alle volwassenen op Schiermonnikoog geprikt, net zoals in bijvoorbeeld Oirschot (5 procent niet volledig gevaccineerd) en Hilvarenbeek (7 procent) in Brabant. In ruim twee maanden tijd slonk de groep niet-volledig gevaccineerde volwassenen in het Gelderse Putten en Westerwolde in Groningen het hardst. Halverwege september was nog 24 procent van de Puttenaren niet geprikt, nu is dat 18 procent. In Westerwolde daalde dit percentage van 23 naar 17 procent.

2G BELEID Het demissionair kabinet is van plan om een 2G-beleid in te voeren dat moet gaan gelden in de horeca, bij evenementen of bij culturele instellingen. Daarbij worden alleen mensen toegelaten die gevaccineerd zijn of genezen van corona.  In een aantal Duitse deelstaten, in Oostenrijk en Noord-Macedonië is dit 2G-beleid al van kracht.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie