Afbeelding
Mariska Boer

Mariska en haar oma Cobien schrijven al vijf jaar kerstkaarten voor ouderen

3 december 2021 om 14:51 Maatschappelijk

LEUSDEN Voor het vijfde jaar op rij organiseert Mariska Boer met haar oma via ‘Mariska’s Kaartenactie’ een actie voor ouderen in Amersfoort en Leusden. In 2020, het corona-jaar, bezorgden ze maar liefst 5200 kaarten bij ouderen in verzorgingstehuizen en bejaardencentra. Dit jaar hopen zij weer op liefdevolle mensen die willen helpen met schrijven of het doneren van kerstkaartjes.

Mariska begon ooit met haar oma belangeloos kerstkaartjes te schrijven naar willekeurige ouderen. Daar zijn ze nooit meer mee opgehouden. Inmiddels schrijft ook de rest van de familie mee en is er een trouwe club van vrijwilligers die elk jaar groter wordt. ,,De reacties van ouderen zijn elk jaar weer hartverwarmend. En juist in deze tijd waarin mensen steeds verder uit elkaar lijken te drijven, wil ik graag weer de verbinding te zoeken. En dat lukt prachtig via zo iets kleins als een kaartje, ‘’ aldus Mariska.

Oma Cobien Brouwer: ,,Samen staan we sterk. Niemand is alleen. Zou het niet mooi zijn als we elk jaar rond de kerst élke 55+er in Amersfoort en Leusden een kaartje kunnen bezorgen?”

Enkele reacties die zij voorgaande jaren hebben mogen ontvangen van de ouderen: ,,Dit is een heel zwaar jaar voor mij geweest. Uw kaart geeft mij weer hoop voor een mooi nieuwjaar’’ ,,Mijn man is net opgenomen in het verpleeghuis voor alzheimer. Dit is mijn eerste kerst alleen.Uw kaartje doet mij erg goed.’’

Wil je meehelpen aan deze actie? Mailen kan naar: mariskaskaartenactie@gmail.com en/of bekijk de Facebookpagina https://www.facebook.com/mariskaskaartenactie.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie