Super resultaat in Luxemburg voor taekwondoka's TTE

18 juni 2018 om 18:49 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen weekend hebben Milan Molle (Theo Meijer Sport) en Amy Mink ( Marce van der Poel) meegedaan aan Luxembourg Open G1 met ongeveer 890 deelnemers uit oa Mexico, Rusland, Duitsland, Engeland, Ierland, Israël, Frankrijk, Jordanië, Kroatië, Nigeria, Spanje, Portugal, België, Luxemburg, Denemarken, Noorwegen.

De zaal was erg benauwd en warm en zeker niet een goede atmosfeer om optimaal te kunnen strijden.

Milan startte het toernooi tegen Ierland. Het was duidelijk te zien dat Milan nog in het toernooi moest komen. Met een klein verschil wint Milan deze partij. In de kwart finale stond Milan tegenover Israël.  Voor Milan geen bekende speler maar hij wist goed op de Israëliër te reageren. Vanaf het begin had Milan de wedstrijd in de hand en won hij ruim met 19-9. De partij hiervoor had zijn tegenstander nog met 45-26 gewonnen en moest hij tegen Milan zijn verlies nemen.  In de halve finale stond Milan tegen de huidige Europees Kampioen uit Israël en had Milan nog wat goed te maken. Het vorige toernooi in Innsbruck verraste deze jongen Milan nog maar dat kwam vandaag goed. Na een  kleine achterstand in de 1e ronde kwam Milan goed terug. De supporters van Israël schreeuwde en sloegen met de flappen maar Milan bleef onverstoorbaar doorgaan en wist met 16-11 Israël uit te  schakelen en kon deze jongen vandaag met Brons naar huis. In de finale stond Milan tegen Luxemburg.  Deze twee sporters hebben al vaker tegenover elkaar gestaan.  De wedstrijd verliep voor Milan heel goed totdat hij in de 2e ronde door zijn tegenstander geblesseerd raakte. Scheidsrechter wilde dat Milan gelijk weer op stond en hoewel Milan niet goed op zijn been kon staan en aangaf veel last te hebben, ging de partij zonder verzorging door. Ondanks zijn pijn wilde Milan niet opgeven en de partij uitvechten. Helaas was zijn blessure van dien aard dat hij nog weinig kon inbrengen, door de pijn niet de kracht meer had om krachtig te vechten. Met een welverdiende Zilveren medaille kan Milan trots zijn op zijn partijen op dit toernooi.

Amy heeft al 3 Gouden Medailles op rij gewonnen op G Toernooien en zou het vandaag dan nummer 4 worden? Haar eerste partij was tegen Frankrijk. Vanaf het eerste begin wist Amy de wedstrijd te controleren. Amy zit in een flow, traint goed en ook de communicatie tussen Amy en coach Richard is een echte klik. Amy is in staat om elke opdracht direct uit te voeren en zij won deze partij ruim met 15-6. In de kwartfinale tegen Duitsland domineerde Amy echt de wedstrijd. Binnen enkele seconden vlogen de treffers achter elkaar en stond Amy snel voor met 8-1. De coach van haar Duitse tegenstander zag het goed in, zijn pupil had niet het niveau van Amy en gooide de handdoek op de mat. Op zich natuurlijk jammer maar wel een verstandige keuze. De partij werd vroegtijdig beëindigd in de eerste minuut. In de halve finale tegen Engeland ging het ook prima voor Amy, Het verschil tussen beide vechters was in elk geval niet groot. Vanaf het begin stond Amy voor en heeft ze de voorsprong niet meer uit handen gegeven.  Amy won 11-7. In de finale stond Amy tegenover Griekenland. Met goed tactisch vechten kwam de Griekse niet tot scoren toe en won Amy haar vierde Gouden Medaille op rij. Wat een topseizoen voor Amy, nu goed voorbereiden op het EK later dit jaar.