Momentopname van een training van een Big for Life oefengroep.
Momentopname van een training van een Big for Life oefengroep. Wijkfysio

WIJKfysio traint patiënten Parkinson

29 juni 2018 om 16:32 lokaal

LEUSDEN Meander Medisch Centrum initieert samen met WIJKfysio 'Shared Care' ketenzorg voor patiënten met Parkinson in de regio Eemland. Parkinsonpatiënten kunnen al sinds 2015 in Meander Medisch Centrum terecht voor de revalidatiebehandeling LSVT-BIG die hen leert om 'groter' te bewegen. De vraag naar de therapievorm is enorm gegroeid, daarom is de samenwerking met fysiotherapeuten van onder andere WIJKfysio gezocht.

Vorige week vond de eerste ketenzorgbijeenkomst plaats, met als doel in Leusden BIG for LIFE oefengroepen op te zetten en te faciliteren dat patiënten dicht bij huis door een jaarlijkse TUNE UP hun resultaten op peil kunnen houden. Shared Care ketenzorg houdt in dat er een intensieve samenwerking is met onder andere WIJKfysio, die het nabehandeltraject gaat aanbieden. Elke Parkinsonpatiënt heeft jaarlijks een TUNE UP nodig, een soort APK om het fysieke functioneren in kaart te brengen en te trainen wat nodig is.

Om mensen te helpen dagelijks gemotiveerd te blijven oefenen, worden BIG for LIFE oefengroepen opgezet in het ziekenhuis. Deze patiëntengroep groeit hard en daarom is gevraagd of WIJKfysio deze zorg wil overnemen. De LSVT-BIG-training verbetert de balans, houding, conditie en lenigheid. Het is belangrijk dat patiënten na afronding van hun therapie in het ziekenhuis dagelijks hun oefeningen blijven doen, daarom is de samenwerking met therapeuten in de regio zo belangrijk.

Vanuit WIJKfysio verzorgen Serina Geurtsen en Diedeke van Wijk de TUNE UP en BIG for LIFE oefengroepen. Zij zijn beide geschoold in LSVT-BIG en ook aangesloten bij ParkinsoNet. Patiënten kunnen in Leusden of Woudenberg een afspraak maken voor LSVT-BIG begeleiding. Zij kunnen contact opnemen met WIJKfysio via info@wijkfysio.nl of 06-37304947.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie