Wethouder Patrick Kiel (VVD)..,,Verrast door besluit Kwintes''..
Wethouder Patrick Kiel (VVD)..,,Verrast door besluit Kwintes''.. Rinus van Denderen

Wethouder Kiel ‘verrast’ door terugtrekken Kwintes uit aanbestedingsprocedure

27 januari 2023 om 15:51 Politiek

LEUSDEN Het besluit van zorgorganisatie Kwintes om niet in te schrijven op een regionale aanbesteding in het sociaal domein, heeft ook de Leusdense wethouder Patrick Kiel ‘verrast’. Dat zei hij donderdag tijdens een uitwisselingsbijeenkomst met de gemeenteraad. 

door Daan Bleuel

Kiel legde uit dat Kwintes -dat samen met Abrona en het Leger des Heils een consortium vormt- in de race was voor de regionale aanbesteding op het gebied van de Wmo (wet maatschappelijke ondersteuning) en het perceel (zoals dat technisch genoemd wordt) ‘beschermd wonen, vrouwenopvang’. Gisteren (donderdag 26 januari) maakte de regio bekend dat Kwintes besloot niet in te schrijven. 

OPNIEUW Volgens Kiel betekent dat vrijwel zeker dat er bij het sluiten van de reactietermijn, aanstaande maandag 30 januari, geen inschrijvingen zullen zijn. Met andere woorden, dat de aanbesteding opnieuw zal moeten worden gedaan. De regio besloot eerder het aantal inschrijvende partijen te limiteren door alleen met geselecteerde partijen te werken. 

,,We gaan zo snel mogelijk contact zoeken met Kwintes om te horen wat er nou precies aan de hand is’’, hield Kiel de gemeenteraad voor. ,,We moeten daarmee wachten tot de inschrijftermijn echt is gesloten, maar ik kan haast niet wachten om dat gesprek te voeren.’’ 

‘GEEN GEVOLGEN’ Kiel benadrukte, net als gisteren in de persverklaring, dat de stap van Kwintes geen gevolgen zal hebben voor bestaande en nieuwe mensen die een beroep doen op ondersteuning in het kader van de Wmo. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie