Statenzaal van de provincie Utrecht.
Statenzaal van de provincie Utrecht. Provincie Utrecht

Forum voor Democratie maakt kandidatenlijst provincie bekend

1 februari 2023 om 10:29 Politiek

LEUSDEN Forum voor Democratie Utrecht (FvD) heeft de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezing op woensdag 15 maart bekend gemaakt. Op plek zeven staat Leusdenaar E.L.B. Bernard, op tien Amersfoorter A.C.G. Spaaij.

De top-3 verkiesbare mensen zijn lijsttrekker Frank van Breukelen (22 juni 2000): ,,Voor een welvarend Utrecht waar de stem van de burger echt telt.’’
Van Breukelen is geboren en getogen in Vianen en studeert bestuurs- en organisatiewetenschap. ,,Hij voelt zich al sinds de oprichting verbonden met FVD en is de laatste twee jaar actief binnen verschillende takken van de partij. Frank wil zorgen voor voldoende woningen voor alle Nederlanders in Utrecht.”

Op plek twee staat Laura Lacet (30-oktober, 1987): ,,Het is tijd voor een gezonde samenleving.’’
Lacet is opgegroeid in Nieuwegein en woont nu al een aantal jaren in Maarssen. ,,Omgeving Utrecht is dan ook echt haar thuis. Ze heeft veelzijdige sociaal-maatschappelijke werkervaring, omdat ze altijd al haar steentje wilde bijdragen. Lacet zal zich dan ook inzetten voor kleinschalige en sterke gemeenschappen waar mensen elkaar graag helpen.”

Op plek 3 staat Max Verstappen (9 november 1998): ,,Energie moet altijd betaalbaar zijn.” Max Verstappen is opgegroeid in Nieuwegein en studeert klinische psychologie. ,,Hij is sinds 2019 lid van FVD en heeft zich de afgelopen jaren als vrijwilliger ingezet. Belangrijke punten voor hem zijn betaalbare energie en een groene leefomgeving.”

FvD noemt tevens vier speerpunten uit haar verkiezingsprogramma: ‘Niet meewerken aan nieuwe vergunningen voor AZC’s en de bestaande vergunningen intrekken.’ Daarnaast de A27 verbreden, maar met minimale schade aan Amelisweerd als uitgangspunt. Regels voor recreatiewoningen versoepelen: permanente bewoning moet mogelijk zijn. Macht terug naar de burger: bindende referenda.
Het volledige verkiezingsprogramma is hier te vinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie