Afbeelding
Atletiekvereniging Altis

Goud met een toptijd voor Madelief van Leur van Atletiekvereniging Altis

29 augustus 2022 om 09:41 Atletiek

LEUSDEN Bij de Nationale jeugdkampioenschappen voor 14 en 15 jarigen in Amsterdam is afgelopen weekend uitstekend gepresteerd door Madelief van Leur uit Leusden. Ze behaalde met overmacht goud op de 300 meter. 

De series, om uiteindelijk de finale te bereiken, liep ze op haar gemak. In finale was het vol gas, met als resultaat 40,98. Goed voor de beste jaarprestatie 2022 en derde plek op de ranglijst allertijden. Madelief kwam 0,2 sec te kort voor het Nationale record dat staat op 40,76 van haar clubgenoot Femke Bol. Op basis van deze prestatie is ze uitgenodigd voor de interland Nederland /Duitsland in Recklinghausen. 

Madelief van Leur kwam zaterdag ook al uit op de 80 meter sprint. Na de series en een tweede tijd in de halve finales wist ze eenvoudig de finales te bereiken. Ze greep net naast het brons op een-duizendste seconde, hier moest een fotofinish aan te pas komen. De jonge atlete kwam eerder dit jaar uit op de 400 meter op het NK in de leeftijdsgroep de groep onder 18 jaar. Tussen de oudere junioren wist ze ook hier in de finale een bronzen plak te bereiken. Een uitstekende prestatie voor dit aankomende jeugdige talent uit Leusden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie