Nationale voorleesdagen

2 januari 2012 om 00:00 Cultuur

LEUSDEN - De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 18 januari tot 28 januari. Tijdens deze jaarlijks terugkerende campagne wordt overal in het land aandacht besteed aan voorlezen. Ook Bibliotheken Eemland organiseert leuke activiteiten. Het boek 'Mama kwijt' van Chris Haughton staat tijdens de festiviteiten centraal. Dit boek werd eerder al uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar 2011.

In elke vestiging van Bibliotheken Eemland is er tijdens de Nationale Voorleesdagen een leuke interactieve, muzikale voorstelling. De voorstelling heet 'Verhaal kwijt' en is gebaseerd op 'Mama kwijt'. De voorstellingen worden gehouden door KasA3, bestaande uit het duo Kasthury en Adrie Hasenbos-Brand. Alle kinderen van 3 tot en met 7 jaar en alle ouders kunnen de voorstellingen bijwonen. Een voorstelling duurt ongeveer veertig minuten. Op woensdag 18 januari komt de voorstelling naar de Bibliotheek in Leusden-Zuid in Antares om 14.00 uur. Op woensdag 25 januari om 14.00 uur kunnen de Achterveldse kinderen van de voorstelling genieten. Kinderen kunnen op zaterdag 11 februari komen kijken om 11.00 uur komen kijken in de bibliotheek aan de Hamersveldseweg

Om het (voor)lezen bij jonge kinderen extra te stimuleren, is er van 18 januari tot en met eind februari een speciale actie. Kinderen kunnen altijd al gratis lid worden van de bibliotheek, maar nu betalen kinderen tot en met 5 jaar zelfs geen inschrijfgeld, € 2,50.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie