Afbeelding
Dierenpark Amersfoort

DierenPark Amersfoort verwelkomt een panterkameleon

19 mei 2022 om 13:56 Dieren

AMERSFOORT Dierenpark Amersfoort heeft een nieuwe bewoner, namelijk een panterkameleon. ,,Het is een prachtig dier. Je kunt hem, ondanks dat hij van kleur kan veranderen, meestal goed zien”, vertelt dierverzorger Ronnie Joha. ,,Soms is het wel een zoekplaatje, omdat hij graag tussen de bladeren zit.” Volgens het dierenpark duurde hey niet lang voordat de kameleon gewend was aan zijn nieuwe onderkomen.  

De kameleon deelt zijn nieuwe verblijf met een Standing’ daggekko. Het dierenpark vertelt dat, mede omdat een gekko sneller beweegt dan een kameleon, de nieuwe bewoner regelmatig uit een pincet wordt gevoerd. ,,Zo kan de daggekko de kameleon niet voor zijn in het opeten van alle krekels en sprinkhanen”, legt Ronnie uit. De panterkameleon is over het algemeen goed te vinden, maar hij verstopt zich wel makkelijk achter een boomstam. ,,Dit mannetje is voor ons niet bang aangelegd, maar voor bezoekers is hij soms nog wat schuw. Zij moeten wel de tijd nemen om hem te vinden”, vertelt Ronnie.

Kameleons leven in het wild op Madagaskar en de omliggende eilanden Réunion en Mauritius. Zij zoeken vaak vochtige, bosrijke gebieden op en kiezen een boom of struik uit waar zij een groot deel van de tijd op doorbrengen. De panterkameleon eet voornamelijk insecten. Kameleons staan erom bekend dat ze van kleur kunnen veranderen. ,,Dit is geen camouflage, maar de kleur verandert om onder andere de gemoedstoestand aan te geven en de lichaamstemperatuur te regelen. Ook verkleurt de huid wanneer het dier slaapt”, vertelt Ronnie. 

Bezoekers kunnen de panterkameleon vinden in het Honderdduizend Dierenhuis in DierenPark Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie