Waar ligt jouw grens? Horeca Achterveld zegt ‘nee’ tegen drugsgebruik

24 januari 2023 om 11:40 Lokaal Deel je nieuws

De horeca in Achterveld bereidt zich voor op weer een gezellig en leuk carnaval. Na twee jaar afgeslankt feestvieren door de coronamaatregelingen, wordt er nu gehoopt op een groots en gezellig feest zoals voorheen.

Op woensdag 18 januari kwamen de carnavalsvereniging, alle eigenaren van de Achterveldse horecagelegenheden bij de voetbalvereniging bij elkaar om af te stemmen over hoe om te gaan met de gesignaleerde drugsproblematiek. Samen met de politie en vertegenwoordiging vanuit de huisartsenpraktijk is onder leiding van Jellinek nog eens doorgesproken wat de horeca kan doen om er een veilig en leuk evenement van te maken. In deze bijeenkomst zijn de afspraken die de horeca in het verleden hieromtrent al met elkaar gemaakt had doorgenomen en is besproken hoe om te gaan met eventuele incidenten dit jaar. Duidelijk is dat de Achterveldse horeca zich verantwoordelijk opstelt en volgens de wijkagent de zaken goed op orde heeft. De regels rondom alcohol en drugs gebruik zijn duidelijk. Er is goede beveiliging en goede EHBO.  

Iedereen hanteert het principe dat drugs gebruik niet getolereerd wordt. De huisregels hieromtrent zijn heel helder. De horeca hoopt dat de feestvierders komend carnaval goed voor zichzelf en goed voor elkaar zullen zorgen. Het is daarbij heel helpend als de feestvierders met elkaar en met hun ouders in gesprek gaan over hoe er een veilig en goed feest van te maken. Op de website van de Heelkom zal in de weken voor carnaval informatie verschijnen over hoe ouders met hun kinderen hierover het gesprek aan kunnen gaan. Ook zal er op 7 maart nog een avond georganiseerd worden speciaal voor ouders over dit onderwerp.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie