Afbeelding
Chris Koolmees

Ekaterina Levental te zien en horen in theater de Tuin in Leusden met haar voorstelling Schoppenvrouw

30 januari 2023 om 15:53 Lokaal Deel je nieuws

Zondag 5 februari is Ekaterina Levental te zien en horen in theater de Tuin in Leusden met haar voorstelling Schoppenvrouw.

Schoppenvrouw is een spel met identiteiten, een ode aan hoop en vrijheid. De vrijheid om aan ons eigen plakboek te ontsnappen, om te mogen veranderen. En een verhaal over angst, die steeds weer die vrijheid blokkeert, zegt zangeres, harpiste en theatermaakster Ekaterina Levental. Schoppenvrouw is het derde deel van een trilogie, waarin Levental eerder De Weg en De Grens produceerde.

Bekende namen als Anne Frank en Maria Callas – van haar is het citaat: “Het is veel makkelijker om geaccepteerd te worden als legende dan als mens” – komen voor in het verhaal.Ekaterina Levental vertelt het verhaal van die legendarische vrouwen in een raamvertelling, gebaseerd op haar eigen jeugd. Dora Gorohovskaya is de oma van Levental, met wie ze in haar jeugd in Tasjkent haar slaapkamer deelde. De grootmoeder was een oorlogsheldin die op handen werd gedragen. “In tijden van nood wist zij hoe ze moest helpen, maar thuis was ze een tiran met wie het dagelijks leven een hel kon zijn.”

Meer info en kaarten op www.theaterdetuin.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie