Tico y Aguabajo
Tico y Aguabajo Tico y Aguabajo

Een ‘Verstilde waterval’ door Tico y Aguabajo in Theater de Tuin

22 maart 2023 om 14:41 Lokaal Deel je nieuws

Een ‘Verstilde waterval’ liet zich niet makkelijk vertalen naar het Spaans. De wereld van pianist en componist Tico Pierhagen leek de afgelopen 2 jaar op een bevroren waterval; een verstilling aan de oppervlakte met daar onder een glasheldere en krachtige stroom vallend water. De wereld heeft stilgestaan maar juist de verstilling onder de oppervlakte bracht Tico op nieuwe ideeën met een nieuwe aanpak. Het concept voor het album was geboren: ‘Cascada Quieta’.

Dit keer een muziekproductie opgenomen in Nederland met Nederlandse musici. Waar zijn voorgaande albums geïnspireerd zijn op de ritmes en energie uit zijn geboorteland Colombia is zijn nieuwe album gecomponeerd vanuit de stilte van de nieuwe wereld, een wereld waarin klanken, applaus en samen musiceren slechts minimaal binnenkwamen.Het resultaat is een album waarin de composities Tico’s verstilling weergeven en je meenemen naar zijn klassieke achtergrond. Ritmiek wordt gecreëerd vanuit repeterende patronen die verschuiven over het klavier. Origineel gearrangeerd, prachtig vastgelegd en met passie uitgevoerd door Tico y Aguabajo.

Tico y Aguabajo en band zijn te zien en horen op zondagmiddag 16 april om 15.30 uur in Theater de Tuin in Leusden. Kijk voor meer info en kaarten op www.theaterdetuin.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie