Blauwborst
Blauwborst vrijwilliger Utrechts Landschap

Vroege volgeltocht in Natuurgebied De Schammer

26 maart 2023 om 14:40 Lokaal Deel je nieuws

Ga samen met onze enthousiaste gidsen op stap in dit stukje “nieuwe natuur”. Een gebied waar, door de afwisseling van plassen, moerasjes, bloemrijke graslanden en jong bos veel vogels zich prima thuis voelen. Uiteraard bekijken we ook – van een veilige afstand – de nieuwe oeverzwaluwwand.

Door de diverse biotopen is er de kans dat je een grote verscheidenheid aan vogelsoorten zult zien. Van eenden, waders en reigers tot aan uitbundig zingende kleine zangvogeltjes. Gewapend met een veldkijker en stevige wandelschoenen, kun je  tijdens een aangename wandeling op je  gemak de schoonheid van verenpracht observeren en gezang beluisteren.  Voor wie dat wil is er een lijst om bij te houden wat je heeft gezien of gehoord.

Verzamelen voor de wandeling is op zaterdag 22 april 2023 vanaf  06.20 uur op parkeerplaats van de hockeyvelden MHC Leusden. Het ontbijt staat om ca. 08.30 uur klaar in Bezoekerscentrum Koetshuis Stoutenburg.

Wees van harte welkom. Deelnemen kan alleen als je je hebt aangemeld. En dat kan uitsluitend via de website. 

Wél deelnemen maar géén ontbijt? Alleen deelnemen aan de vroege vogeltocht is uiteraard ook mogelijk.  Er zijn 10 extra plaatsen beschikbaar. Er zijn 30 plekken inclusief ontbijt beschikbaar en 10 plekken exclusief ontbijt.

Wanneer: zaterdag 22  april 2023

Tijd: 06.30-08.30 uur, verzamelen om 06.20 uur

Kosten:  € 7,50 per persoon Voor: natuur- én vogelliefhebbers

Verzamelpunt: Verzamelen wandeling om 06.20 uur op de parkeerplaats van de hockeyvelden MHC Leusden, De Schammersteeg 2, 3835 PT, Stoutenburg(Leusden).

Ontbijt wordt geserveerd in het Bezoekerscentrum Koetshuis Stoutenburg, Stoutenburgerlaan 4, 3834 PB  Stoutenburg

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie