Lentewandeling in de Schoolsteegbosjes - natuurbeheer door Stichting De Boom.
Lentewandeling in de Schoolsteegbosjes - natuurbeheer door Stichting De Boom. De Groene Belevenis

Voorjaarswandelingen in de Schoolsteegbosjes

19 april 2023 om 17:50 Lokaal Deel je nieuws

Ook dit jaar organiseert de Groene Belevenis in samenwerking met Stichting De Boom een aantal excursies in de Schoolsteegbosjes. Een bijzonder gebied dat normaal niet toegankelijk is voor publiek. De wandelingen zijn op donderdag 11 mei en zaterdag 13 mei. Deelname is gratis, aanmelden vooraf is verplicht.

De Schoolsteegbosjes vormen een bijzonder natuurgebied tussen de Hamersveldseweg, de Schoolsteeg en de liniedijk langs het Valleikanaal. Het gebied maakt deel uit van Landgoed De Boom.

Gevarieerde natuur 

De Schoolsteegbosjes zijn een beschermd natuurgebied, omdat de planten en dieren die er voorkomen erg waardevol en zeldzaam zijn. Door de variatie in hoogte van struiken en bomen komen er veel verschillende dier- en plantensoorten voor. Het aanwezige hakhoutbos is ook een goede schuilplaats voor reeën en fazanten.

Natuurontwikkeling 

Stichting De Boom zet zich in voor de ontwikkeling van de ecologische verbindingszone en natuurontwikkeling in dit gebied. In de zomer van 2021 is van een stuk weiland de bovenlaag afgegraven, met als doel het realiseren van ‘schrale (voedselarme) natuur’. Hoe staat het nu met dit project? Je hoort het tijdens één van de excursies door dit bijzondere natuurgebied. 

Aanmelden

De excursies vinden plaats op donderdagavond 11 mei om 19.00 uur en op zaterdagochtend 13 mei om 10.00 uur.  Op 10 juni is er ook een familie excursie ‘Waterdiertjes zoeken’ in de Schoolsteegbosjes. 

Aanmelden is verplicht en kan via degroenebelevenis.nl/eropuit. Op deze webpagina is ook het complete excursieprogramma voor 2023 te vinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie