waterdiertjes vangen en bekijken
waterdiertjes vangen en bekijken De Groene Belevenis

Met de hele familie op zoek naar waterdiertjes in de Schoolsteegbosjes

24 mei 2023 om 21:51 Lokaal Deel je nieuws

In het kader van de Leusdense Buitenweek organiseert De Groene Belevenis in samenwerking met Stichting de Boom de gratis familie-excursie ‘Waterdiertjes zoeken in de Schoolsteegbosjes’. De excursie is op zaterdagmiddag 10 juni van 14.00 – 16:00 uur en is geschikt voor families met kinderen in de basisschool leeftijd. Aanmelden is verplicht en kan via www.degroenebelevenis.nl/eropuit.

Waterleven onder de loep 

De Schoolsteegbosjes vormen een bijzonder en waterrijk natuurgebied tussen de Hamersveldseweg, de Schoolsteeg en de liniedijk langs het Valleikanaal. Het gebied is eigendom van Stichting de Boom en vanwege de kwetsbare natuur normaal gesloten voor publiek. Na een korte introductie over de Schoolsteegbosjes en haar bewoners kunnen de kinderen onder begeleiding het waterleven in de poelen letterlijk onder de loep nemen. Welke waterdieren komen we tegen en zijn er verschillen tussen de verschillende poelen?

Aanmelden 

De excursie biedt families de gelegenheid om met het hele gezin op pad te gaan en samen deel te nemen aan een leuke en leerzame activiteit. Honden zijn helaas niet toegestaan. Meld je aan voor deze gratis excursie via www.degroenebelevenis.nl/eropuit.

Buitenweek 

De excursie vindt plaats in het kader van de Leusdense Buitenweek (9 t/m 16 juni). Wil je weten welke activiteiten er nog meer tijdens de Buitenweek georganiseerd worden, of wil je een kijkje nemen op de Buitenspeelkaart? Ga naar www.degroenebelevenis.nl/buitenspelen voor meer informatie.

Met de hele familie op zoek naar waterdiertjes
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie