Juni 2021, de Eem Amersfoort. Frank en Michel op één van hun vele tochten op de Eem.
Juni 2021, de Eem Amersfoort. Frank en Michel op één van hun vele tochten op de Eem. Michel Arlar

Bekijk alle inzendingen voor de Zomerfotowedstrijd

17 augustus 2021 om 13:32 Mensen

LEUSDEN De Leusder Krant vraag jaarlijks lezers hun mooiste zomerfoto in te sturen. Een deel haalt de papieren editie en de mooiste ontvangen een prijs, dit jaar twee barbecuebonnen van 50 euro van beide Jumbo supermarkten.

De inzendingen zijn hier te zien en deelnemen kan nog tot en met zondag 29 augustus. Alle voorwaarden voor deelname en enkele tips zijn hier te vinden.

Dean en Mike van Rhenen, beiden 7 jaar. Even afkoelen in de boot. De foto is 9 juni gemaakt in de achtertuin.
'Plaja del Carmen. Een fotoshoot van vogeltjes, wat een uitzicht!'
'Zonsopkomst op het mooie eiland Schiermonnikoog.'
Sterre van Doornik met haar Shetlander joekel van 6 jaar. Hoe zomers wil je het hebben met zo'n groen grasveld? De foto is vorige zomer gemaakt op het terrein van melkveehouder van Eijden.
'Op de foto is onze verstandelijk gehandicapte dochter te zien bij strand Nulde. Wij wandelen graag met haar in een prikkelarme omgeving vanwege haar autisme. Ze geniet van de rust om haar heen en het ritme van de trampoline.'
'Sem's (2,5 jaar) allereerste ervaring met het strand en de zee. Volledig in zijn eigen wereldje nam hij alles in zich op. Overweldigd, ontroerd en onder de indruk in het prachtige Zeeuwse Domburg, mei 2021.'
Schapendoes Zip geniet van het uitzicht in de bossen van Exloo in Drenthe.
'Deze foto is gemaakt in Zandvoort tijdens een rondje wandelen op vakantie op 16 juni; als je dochter voor het eerst wilde herten ziet, moet je dit even vastleggen.'
'Dit is onze dochter Meike van bijna 1 op vakantie in Twente bij camping de Molenhof afgelopen juni.
Ze genoot voor het eerst van het buitenwater.'
Bruno begint aardig  te wennen in Nederland. Hij komt uit Portugal, maar heeft zijn plekje gevonden.
'Deze foto is op 9 juni gemaakt tijdens het 'gouden uur'. In een wei op pensionstal de Forest Mountain Ranch in Woudenberg. Op de foto Emmanuelle Dimitriadis met haar Paint horse ruin Casper.'
'De Horsterweg; een typische foto voor de zomer van 2021, het lijkt erop dat deze kippen de enige zijn die deze zomer achter de festival hekken mogen 'joelen'. Aan de anderhalve meter hebben ze zich niet gehouden….'
'Zomer ‘gieren’ in de eigen achtertuin. De foto is gemaakt op 8 juli in de achtertuin van ons huis in Leusden. Op de foto zijn mijn dochter en kleindochter te zien, die de nieuwe glijbaan uitproberen van het kinderhuisje dat ik in onze tuin aan het bouwen was.'
'De overstroomde weg naar dorp Partij onder aan de Gulperberg, in Zuid-Limburg op donderdag 15 juli. Onder een waterig zonnetje veranderde het riviertje de Geul, normaal een stroompje van maximaal 5 meter breed, deze zomer in een soort Amazone.'
'Deze 'gast aan tafel' (niet behorende tot de familie) was niet bereid om 1,50 meter afstand te houden tijdens het eten van een visje op een zonnig terras in Spakenburg.'
'Schapendoes Luuk geniet van een mooie wandelvakantie, dit voorjaar, op Schiermonnikoog. Hier lijkt hij te kijken naar de vuurtoren met zijn staart in de wind.'
'Herplaatser Lucky heeft tegenwoordig een goed leven. Hij is dol op zwemmen en springt vol overgave het valleikanaal in Leusden in.'
Mijn ouders waren op vakantie in Drenthe en ik kwam voor de verjaardag van mijn broertje naar de camping waar ze stonden. Op de camping was een hele grote glijbaan en daar die natuurlijk gebruikt moest worden ik heb toen geprobeerd een typische glijbaanfoto te maken. Je ziet hier mijn zusje Phebe Eigenraam.
'Zon, de beek en eigen eendjes; wat wil je nog meer in eigen dorp? Genieten!'
'Schommelen doet mijn kleindochter met haar duim in de mond.'
'Deze foto is gemaakt op woensdag 7 juli. 
Op de fiets langs de Leusderhei, zo mooi kan het dichtbij huis dus zijn!'
Deze foto is maandag 19 juli in Denemarken genomen. Dit is Kelstrup strand. Het straalt de rust uit die er ook echt was, er waren onze hele vakantie weinig toeristen, verder puur natuur, ik ben dol op deze mooie foto.
'Hierbij mijn zomerfoto, gemaakt op 4 augustus 2021: de mooiste luchten vind je toch in Nederland!'
Zomerplezier met z’n drieën op camping De Paal: Noortje, Boro en Benjamin.
'Bijgaand mijn zomerfoto van het reddingsbootje van de 'Italiaanse baywatch' genomen op 16 juli op het strand van camping Pra' delle Torri in Caorle.
Ilse kijkt dromerig uit over het kleurrijke water van De Maasduinen. De foto is gemaakt op 22 juli 2021 in Nationaal Park De Maasduinen. Ik was daar op vakantie met mijn vriendin en schoonfamilie. Op de foto staat Ilse Bom, mijn nichtje, die zomers en kleurrijk gekleed opgaat in een zomers, kleurrijk en typisch Nederlands landschap, waar ze wegdroomt bij dit prachtige meertje.
'Op een mooi zomeravond vliegt deze Ooievaar sierlijk een rondje over de Burgemeester van der Postlaan.'
De foto is zondagavond 18 juli gemaakt op de oprit naar de vlindertuin in Leusden.
De foto is genomen op het strand van Granville, Normandië, Frankrijk. Daar zijn mijn twee kinderen, Charlotte en Daniël, aan het genieten van de ondergaande zon. 
De sprookjesachtige wolken maken de foto echt compleet. De foto is genomen met mijn mobiel. Persoonlijk vind ik het een mooie foto, omdat dit niet een typische zomerplaat is. Maar wel het gevoel van de zomer vastlegt.
Het water bij de Voorstraat in Stavoren Gefotografeerd op 8 juni 2021.
Tijdens een wandeling op het Erkemederstrand in Zeewolde kwamen we onze vrienden met twee schapendoezen tegen en omdat ze alle vier graag op picknicktafels springen greep ik gauw de camera om dit tafereel vast te leggen. De foto is in mei gemaakt.
Zelfs op een sombere dag met vrijwel zwarte lucht zijn er in Amersfoort nog mooie plekjes te vinden. Deze foto is gemaakt op 28 juli 2021.
Het lijkt alsof Jitske op een rots ergens in het buitenland staat maar de foto is gemaakt op een vroege ochtend aan de Liniedijk waar zij op een bunker staat uit te kijken.
29 juli in Zweden: in het nationaal park van Tyresta. Lucca onze goldie is gek op boomstammen en water.
Tijdens een lunch in Avignon werden wij verrast met straattheater.
De foto is gemaakt in het Lockhorsterbos in Leusden. Er is water en bomen en een kleine mini-regenboog is er te zien op de foto. Gemaakt op 2 juni 2021 in de ochtend.
Genieten van een heerlijk ijsje!
Gasten in de moestuin!
Vader Jos en zoon Ruben genieten op 22 juli volop van een heerlijke dag op het strand van Noordwijk aan Zee. Jos leest een Baantjer, Ruben revalideert van een voorste kruisbandoperatie.
De foto is genomen op 28 juni in Lunteren op een klompenpad; het Melunterse pad. Bloem in volle bloei. Genieten van de kleine 'grootse' dingen in het leven.
Mijn vrouw Candy heeft de zon gevangen, gemaakt op 5 juni dit jaar in West Runton, Norfolk, Verenigd Koninkrijk.
'Er waren eens een ree en een haas op een mooie zomeravond in ons sprookjesbos Den Treek.'
Zonsopgang Schoolsteeg Bosjes.
Op de foto is kleinzoon Tom met zijn altijd bont en blauwe jongens benen te zien. Hij besprenkelt ze met Lourdeswater tijdens zijn bezoek daar op 1 augustus. De titel bij de foto zou kunnen zijn: ‘Hopelijk gaan de schrammen, korsten en blauwe plekken weg van mijn benen’.
Deze zomer zijn we in Turkije geweest. Deze foto is gemaakt in Xantos, een antieke Lycische stad in het Zuid-Westen van Turkije. We waren blij verrast met dit beeld van de (onbewerkte!) zonnestralen door dit antieke gesteente.
?In Libourne in Frankrijk zorgt een
Hond Hidde ligt lekker in de heide in de Soesterduinen uit te rusten van zijn balspelletjes.
'Ook dit is helaas de zomer van 2021. Liniedijk. Mei en Roffel te Leusden.'
Plezier met oma op de Beekse Bergen.
Deze foto is genomen in het Nationaal Park Dwingelerveld nabij Ruinen op 28 juni 2021 12.13 uur.
Heuvelland bij Epen in Limburg, gemaakt op zaterdag 31 juli 2021.

Tijdens de zomervakantie met hond in heuvelland Limburg, gemaakt op zaterdag 31 juli 2021.
Op de foto is te zien hoe bij vele boeren het gemaaide gras tot balen werden geperst. Zo ook aan de Laapeerseweg in Leusden. Olivier kijkt vol aandacht, later wilt hij immers loonwerker worden.
Deze foto is op 16 augustus op het strand van Zoutelande gemaakt. Mijn dochter Isabella hoopt dat ze later,  als ze meer ervaring heeft, ook paard mag rijden op het strand.
De foto is genomen 6 augustus 2021 op het strand in Texel waar wij een weekje verbleven. Op de voorgrond zie je onze kinderen Tom (11 jaar) en Kim (9 jaar).
Dreigende luchten boven 'Boerderij tussen de hagen' in Stoutenburg.
Deze foto is genomen op zondagochtend 22 augustus bij het Valleikanaal, bij Kanoverhuurbedrijf Van den Berg. Ik wandel regelmatig langs het Valleikanaal en deze plaats is altijd mooi om een foto te maken. Het geeft een zomers gevoel vooral om het grote ijsje dat er voor staat (en het ijs is daar heerlijk!)
Scheveningen, waarover spraken zij, die drie daar op dat hek.
Onze kleindochter Julia vermaakte zich prima aan het strand in de Vendee.
Deze zomer hebben we een slakkeninvasie gehad, althans zeker in Leusden. Op een van mijn wandelingen zag ik een slak die lekker zat te eten van een verse witte paddenstoel. De foto is gemaakt aan de Randweg ter hoogte van de Herikhof op 8 augustus.
Deze foto is gemaakt in de Vendee, kleindochter Laura wilde geen zand aan haar voetjes.
Zomerse avond in Hamersveld weerspiegelt in autoruit.
Deze foto is gemaakt tijdens een weekendje op Texel op 6 augustus bij
Oudeschild.
Roan Bentvelsen (13) maakte de foto van Niene Bentvelsen (6).
De foto is dit jaar gemaakt op een mooie zomeravond - vanaf een brug over het Valleikanaal. De vormen van de wolken en de bomengroep: ze zijn bijna hetzelfde. En dat samenspel wordt nog eens verdubbeld door de weerspiegeling in het kanaal.
Wij waren met de boot in Almaar en voeren langs een klein festival terrein waar deze mega grote kerstbal hing. In de kerstbal zie je heel klein onze boot voorbij varen. Het is wel een grappig gezicht.
Onderweg in Leusden kwam ik op 14 juli  deze zwanenfamilie tegen. Rustig, beheerst en zelfverzekerd namen ze de tijd om de Randweg over te steken. Onmiddellijk moest ik aan de zomerfotowedstrijd denken: ,,De eerste schooldag weer na de zomervakantie. Kom, jongens, vandaag weer allemaal lekker naar school!”
Vriendelijk groet uit Hargen aan zee.
Zonsondergang: het uitzicht vanuit de achtertuin in Achterveld op 24 augustus 2021.
Wijk aan Zee.
De foto is afgelopen 22 augustus gemaakt tijdens een wandeling in Den Treek van de bloeiende heide. Zon, prachtige wolkenpartijen en een beetje regen vergezelde ons tijdens een heerlijke wandeling.
Met vriendelijke groeten.
Spakenburg 2020: 'Kijk ons'.
Op een mooie zomerse dag maakten wij met kinderen en kleinkinderen een wadlooptocht in de buurt van Pieterburen. De gids voerde ons door soms kniediepe klei-blubber naar dit punt, ver van het vaste land, dat op de achtergrond nog zichtbaar is.
Op een mooie zomerse dag maakten wij met kinderen en kleinkinderen een wadlooptocht in de buurt van Pieterburen. Onze kleindochter vond het niet erg dat ze besmeurd raakte met de vette klei; ze vond het wel spannend.
Lekker surfen in Zandvoort.
Onze zoon Thijs bekijkt de zonsondergang bij het haventje van Jutrijp (Friesland).
Foto genomen op dinsdag 24 augustus 2021 toen we vliegveld Koblenz-Winningen (EDRK) aanvlogen. Hier draaien we op base-leg voor RWY06.

Rechtsboven de foto zie nog net het begin van de landingsbaan. Links de Moezel met prachtige schaduwen van de bewolking.

Op dit veld tanken en eten en weer terug naar Lelystad Airport.

Vliegtuig: Piper 28A Archer II de PH-DRT van de vliegclub Flevo.
We blijven toch maar in Bergen aan Zee!
Mijn zomerfoto is gemaakt op woensdag 25 augustus in Amersfoort, bij de Koppelpoort.
Ik heb samen met kleindochter Sophie, van 5 jaar,  een ritje gemaakt in het Toeristentreintje, dat langs  prachtige plekjes van Amersfoort rijdt,  zo ook langs deze mooie plek.
Deze foto is gemaakt op 8 augustus in Zeeland (Sint-Annaland).

Afgelopen zomer in ons prachtige Nederland was het vaak mooi weer, maar de dreiging van een stevige bui was nooit ver weg.

Mijn vrouw heeft een provisorische poncho, dat helpt wel, maar je wordt evengoed nog nat.
Dochterlief gaat skaten met telefoon op zak.
Deze foto is genomen op een klein eilandje (Skarø) in de Deense Oostzee. Daar hebben we afgelopen zomer gezeild. Op de foto zien we Fedde, Silke en Warre.
Koe, in weiland tussen Jaagpad en Leusbroekerweg, 16 augustus.
Deze foto is op 9 augustus jl. in Spanje gemaakt bij Cala Montjoi. Op deze foto zie je als je goed kijkt mijn zoon Rover en zijn vader Remko samen snorkelen. Vanaf de rotsen had ik een prachtig uitzicht over de baai.
Genieten van zonsondergang en bloeiende heide.
Deze foto is 12 augustus 2021 gemaakt in het zuiden van Zweden. Onze kinderen genoten van het zwemmen in de Zweedse meren!
Ontmoeting van onze heidewachtel Bram met de schapen tijdens een wandeling op de Grebbeliniedijk. Foto genomen op 20 juli 2021.
Mijn (autistische en verstandelijk beperkte) dochter Mila in het Lockhorsterbos. Het was een warme, prachtige dag en tijdens het uitlaten van onze eigen hond mocht zij het in het water spelen. Mila is gek op dieren.
Deze hond (niet onze hond) vond het prachtig om te spelen met Mila. Ze zijn een hele lange tijd samen in het water geweest en ik heb onder meer deze mooie foto gemaakt.
Op de foto staat een genietende en relaxte heidewachtel Bram in onze zonnige tuin aan de Leusbroekerweg. De foto is gemaakt op 9 juli 2021.
De foto is gemaakt op donderdag 26 augustus 2021 Door Marlot Witteveen in het Lockhorsterbos. Ik kreeg de vraag van meneer Serierse (het model op de foto) of ik een foto kan maken in de tijd van nu waarbij hij het gevoel krijgt van de tijd van vroeger. Dit wilde ik graag doen.
Deze foto is bij het Valleikanaal genomen, op dinsdag 29 juni. Ik ben er vroeg uit bed gegaan, om de zonsopgang te fotograferen. Ik doe dat geregeld, want fotograferen is mijn hobby, en de lucht, wolken, en de zon en natuur is waar ik wel een paar uur eerder voor wil opstaan. Is echt mijn passie en als ik daar dan sta in de ochtend kom ik even tot mezelf en wordt ik Zen (zon) en er is nog een planeet te zien, hoe bijzonder.
De foto is genomen 22 augustus 2021 op de Leusderhei. Op de voorgrond zie je onze Tom (11jaar) met zijn hond Happy (2jaar).
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie